צילום: אי.פי // סבב שיחות נוסף בוינה

שבועיים גורליים: איראן והמעצמות לקראת רגע האמת

הצדדים התכנסו לסבב שיחות נוסף בוינה, אך גורמים המקורבים לצוותי המשא ומתן מסרו כי השיחות צפויות לגלוש אל תוך יולי • המחלוקת המרכזית היא סביב הגישה שתינתן לפקחים למתקנים באיראן

האם יצליחו צוותי המו"מ של איראן והמעצמות לעמוד ביעד שהציבו לעצמן ולהגיע להסכם כולל על עתידה של תכנית הגרעין האיראנית עד סוף יוני? לנוכח היעדר ההתקדמות הממשית בשיחות מאז הושגו הבנות כלליות באפריל, נראה כי התשובה היא לא.  

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

היום התכנסו הצדדים לסבב שיחות נוסף בוינה במטרה לצקת תוכן להבנות, אך גורמים המקורבים לצוותי המשא ומתן אף אמרו אתמול לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי השיחות צפויות לגלוש אל תוך יולי. אחד מסלעי המחלוקת המרכזיים הוא סביב הגישה שתינתן לפקחים למתקנים באיראן.

בנוסף קיימת מחלוקת על אופן הסרת הסנקציות ועל הפרשנות לסעיפים מסוימים בהבנות. אתמול, מסרה שגרירות ארה"ב באו"ם כי ממשל אובאמה צפוי לדחות את ההסכם במידה ולא תתאפשר לארה"ב גישה למתקני הצבא האיראנים.

 סבב השיחות, שכרגע מתקיים ללא נוכחות בכירים, מתקיים בצילם של הדיווחים על כך שישראל הצליחה להאזין לסבבי שיחות קודמים באמצעות וירוס דיגיטלי. 

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...