אסדת הגז תמר | צילום: משה שי

היום: המתווה להסדרת משק הגז מגיע לקבינט

רה"מ קבע: מדובר בסוגייה מדינית - ועל כן הדיון בקבינט המדיני־ביטחוני • נתניהו: "לא נתפשר על זכויות המדינה מאוצרות הטבע"

הקבינט המדיני־ביטחוני צפוי לדון היום במתווה למשק הגז, שיובא לאישור הממשלה. הנושא מגיע לקבינט המדיני־ביטחוני ולא לקבינט החברתי־כלכלי, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט כי מדובר בסוגיה מדינית וביטחונית, המצדיקה את עקיפת הממונה על ההגבלים העסקיים דיויד גילה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

נתניהו אמר אתמול בפתח ישיבת הממשלה כי הוא "נחוש להביא את הגז לכלכלת ישראל. זה מה שיוריד את מחירי החשמל. לא ניפול למלכודת שאליה נפלו מדינות רבות, שהתווכחו בנושא הזה ויכוחים אין קץ והגז נשאר מתחת לאדמה. כל עיכוב בהחלטה מעמיד בסכנה את יכולתנו ליהנות מאוצר הטבע הזה, ואני נחוש לקדם פתרון מעשי. המתווה שנביא מבטיח מחיר תחרותי ומונע אפשרות להפקעת מחירים. החברות הפרטיות צריכות לדעת שלא נתפשר על כל הזכויות שמגיעות למדינה מאוצרות הטבע שלה. זה איזון נכון והכרחי, שנקדם במהירות האפשרית".

נתניהו הוסיף כי "אנחנו חייבים להחליט החלטות. הבאתי מספיק רפורמות לכלכלת ישראל שנתקלו בהתקפות פופוליסטיות, וערכן מוכח היום, כשישראל עברה מדינות רבות באירופה בהכנסה לנפש וברמת חיים, וכך יהיה גם עם הגז". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...