"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"נמלטים" - גרסת הריאליטי
בלגיה בהלם • לפני שבועיים 3 אסירים נמלטו מהכלא במסוק • שלשום הם הופיעו שוב - כשביצעו 4 מעשי שוד בשעתיים • המשטרה חסרת אונים: "אין לנו קצה חוט"
צילום: אי.אף.פי // בית הכלא בברוז'. "זה היה כמו בסרט"

"נמלטים" - גרסת הריאליטי

בלגיה בהלם • לפני שבועיים 3 אסירים נמלטו מהכלא במסוק • שלשום הם הופיעו שוב - כשביצעו 4 מעשי שוד בשעתיים • המשטרה חסרת אונים: "אין לנו קצה חוט"

, עודכן

חטא על פשע: אחרי שבשבועיים האחרונים נאלצו הרשויות בבלגיה להתמודד עם סדרת בריחות מביכות מבתי כלא ברחבי מדינה, כעת מתברר שחלק מהאסירים שנמלטו הגדילו לעשות וביצעו שלשום ארבעה מעשי שוד נועזים.

נדמה שגם התסריטאי הפרוע ביותר לא היה מעז להעלות על הכתב את שרשרת האירועים הדמיונית כמעט שהתרחשה בשבועות האחרונים בבלגיה, מחשש שיואשם בהפרזה. הכל התחיל לפני כשבועיים, אז שלושה אסירים בלגים, בראשם אשרף סקאקי, מי שנחשב לאחד הפושעים המסוכנים במדינה, הצליחו לברוח מכלא באזור העיר ברוז'.

שותפים של האסירים התחזו לזוג המעוניין לסייר בשמי ברוז' והצליחו לשכור לשם כך מסוק. אחרי שהמריאו, הצמידו השניים אקדח לרקתו של הטייס לודוויג לואז'י, ניתקו אותו ממכשירי הקשר והכריחו אותו לנחות בשטח בית הסוהר. "זה היה בדיוק כמו בסרט", הודה הטייס לאחר האירוע. "ניסיתי לנחות ליד הכלא, אבל הנשק עדיין היה מוצמד בנוקשות לרקתי. לא היתה לי ברירה".

עם נחיתתם פגשו השניים את שלושת הנמלטים שהמתינו להם. כיוון שהטייס סירב להמריא עם שישה בני אדם במסוק, השותף מבחוץ, צעיר ממוצא מרוקני בן 22, הקריב עצמו ונשאר בין כותלי הכלא. בלעדיו, המריאו האסירים ומשתפת הפעולה, ובתוך זמן קצר נחתו בשדה המרוחק כ-20 ק"מ מהעיר ברוז'.

משם המשיכו ברכב גנוב, והערכת המשטרה היתה כי הנמלטים ינסו לעזוב את בלגיה. אבל בזמן שחיפשו אחריהם בגבולות והפיצו התרעות בינלאומיות באינטרפול, סקאקי ושותפיו - מוחמד ג'וארי ועבדל קאג'ארי - נשארו קרוב לבית ותיכננו את המשך מסע הפורענות. בתום קרוב לשבועיים שבהם לא נודעו עקבותיהם, הם הופיעו שוב.

את יום שבת האחרון הם התחילו בביצוע שוד בנק באזור ברוז'. משם נמלטו ישירות לתחנת דלק, ושדדו גם אותה. את יומם הפורה הם סיימו בגניבה משני מחסנים. "בתוך שעתיים הם ביצעו ארבעה מעשי שוד", סיכם דובר משטרה מקומי. כאילו כדי להוסיף לתחושת חוסר האונים, ציין הדובר כי לא ברור אם הפשעים תועדו במצלמות האבטחה והודה כי כרגע אין לרשויות קצה חוט באשר למקום הימצאם של השודדים.

עניין של תעוזה

נראה כי תעוזתם יוצאת הדופן של הנמלטים נובעת מניסיונו העשיר של סקאקי. הצעיר בן ה-26 טומן בחובו לא פחות מ-16 הרשעות על פשעים אלימים, בהם שוד בנקים וחטיפה. זאת ועוד, הבריחה המוטסת של סקאקי מבית הסוהר היתה הפעם השנייה שבה הצליח לברוח מכותלי כלא בלגי.

על פי פרסומים בתקשורת הבלגית, ניסיון הבריחה המוצלח היה נכשל אילו בבית הכלא היו ממלאים אחר הנחיה שניתנה לפני שנתיים, ולפיה יש לבנות רשתות מגן מפני נחיתת מסוקים. בכלל, בלגיה מסתמנת כגן עדן לאסירים נמלטים. שבוע לאחר הבריחה המוטסת, הצליחו שישה אסירים אחרים לברוח מכלא באזור אנטוורפן באמצעות סולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...