סיום עונת הטלוויזיה הרשמית בארה"ב הוא הזמן שבו רשתות הטלוויזיה הגדולות מעלות פרויקטים נועזים, בניסיון להתחרות בערוצי הכבלים האמריקניים.
פרויקט כזה הוא הסידרה "עיירה ללא מוצא", שעלתה אתמול ב"יס" (ערוץ yes Action). מדובר בדרמת מסתורין שכוללת עשרה פרקים, ושהושקה במקביל בכ־120 מדינות בעולם. הסידרה מבוססת על ספרו של בלייק קראוץ', "ברוכים הבאים לווייוורד פיינס", והיא עובדה לטלוויזיה בין השאר על ידי הבמאי מ' נייט שאמלאן, שפרץ ב־1999 עם סרטו "החוש השישי" בכיכובו של ברוס וויליס.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
ב"עיירה ללא מוצא" מככב מאט דילון (51), מי שעשה את הקריירה שלו בהוליווד בסרטים דוגמת "נערי הכרך", "משולש פראי", "סינגלס" ו"משתגעים על מרי". דילון גם היה מועמד ב־2005 לאוסקר על תפקידו בסרט "התרסקות". הסרט עצמו זכה באותה שנה באוסקר לסרט הטוב ביותר.
בסידרה מגלם דילון את סוכן השירות החשאי אית'ן ברוק, שמגיע לעיירה מסתורית ומוזרה באיידהו בניסיון להתחקות אחר עקבותיהם של שני סוכנים פדרליים נעדרים. בעיירה הוא נשאב לפרשת היעלמות של נערות קולג', תוך כדי שהוא מתחיל לגלות פרטים מוזרים על העיירה. בסידרה משחקים גם מליסה ליאו ("פייטר"), ג'ולייט לואיס וטרנס הווארד, שמככב גם בסידרת הלהיט "אימפריה".
"העיירה הזו היא כביכול מקום אמיתי שקיים אי שם, אבל הוא לא", אומר דילון באירוע לקידום הסידרה. "הדמות שלי מגיעה במקרה לעיירה והעלילה מסופרת בצורה סובייקטיבית. הוא נכנס למעין סיוט. לי חשוב שיהיה היגיון מאחורי המעשים של כל הדמויות. זה לא חייב להיראות הגיוני במבט ראשון, אבל כן נאמן לעקרונות של כל דמות".
דילון מודה שלא כל העלילה מובנת מבחינתו, אבל זה לא מנע ממנו להצטרף לסידרה. "קראתי בשקיקה את שני התסריטים הראשונים לפני שחתמתי על החוזה. לא בהכרח הבנתי מה הולך שם, אבל מבחינתי זה כמו בקולנוע - אתה לא חייב להבין הכל על בוריו כדי לקבוע שזה מעניין. בסופו של דבר יש אמת נסתרת מתחת לפני השטח ודרגות שונות של מציאות, מה שמסייע לסידרה לתעתע בצופה".
חיפשת תפקיד טלוויזיוני?
"אם להיות כן, אני לא צופה בטלוויזיה יותר מדי. אני כאן בזכות שאמלאן ובזכות העובדה שחיבבתי את התסריט. אין ספק שזה המדיום השולט כרגע שבו ניתנת ההזדמנות לפתח דמות. כל מי שעבד על הסידרה היה מלא תשוקה ומסירות. זה בהחלט היה אתגר שריגש אותי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו