גבול הצפון מתחמם? // צילום: אייל מרגולין - ג'יני (ארכיון) // גבול הצפון מתחמם?

דיווח: "ישראל השמידה שיירת נשק של חיזבאללה"

התקשורת הערבית: "מטוסים ישראלים תקפו, 22-11 פעילי חיזבאללה נהרגו" • רשת אל מנאר של חיזבאללה הכחישה • בישראל לא אישרו את הדברים

האם ישראל תקפה שוב בסוריה במטרה למנוע העברת כלי נשק ואמצעי לחימה מתקדמים לחיזבאללה? זה מה שטוענים - שוב - בתקשורת הערבית. 

כלי תקשורת ערביים דיווחו הלילה כי חיל האוויר הישראלי תקף לכאורה שיירת נשק של חיזבאללה, שנעה בציר קונייטרה-דרעא בדרום מזרח סוריה. על פי הדיווחים ברשת "אל-וואטן" ואתר lebnow, השיירה הותקפה והושמדה בידי מטוסי קרב זרים, ובה נהרגו 22-11 פעילי חיזבאללה. התקיפה, כאמור, יוחסה לישראל, אך בישראל לא התקבל כל אישור לדבר, ויתכן כי הדיווחים אינם אמינים. בנוסף, רשת אל מנאר של חיזבאללה פירסמה הלילה הכחשה רשמית של הדברים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לפני שבועיים בדיוק דיווחו כלי התקשורת הערביים, כי חיל האוויר הישראלי תקף פעמיים בשטח סוריה בתוך 48 שעות. רשת "אל־ערבייה" דיווחה כי בתקיפה הראשונה, בפרברים הצפוניים של הבירה דמשק, הושמדה שיירת נשק של חיזבאללה.

רשת "אל־ג'זירה" דיווחה כי בתקיפה הנוספת היעד היה מחסני נשק השייכים לחטיבות 155 ו־65 של הצבא הסורי. עדי ראייה אמרו כי באזורים שהותקפו מחזיק הצבא הסורי טילים ארוכי טווח, ובהם טילי סקאד. העדים, שצוטטו בכלי התקשורת הערביים, אמרו עוד כי בשתי התקיפות, כלי הנשק ואמצעי הלחימה הושמדו לחלוטין. לדבריהם, בתקיפות אף נהרגו חיילים סורים, אנשי חיזבאללה ואנשי משמרות המהפכה האיראניים, המוצבים בסוריה כדי לסייע למשטר אסד בלחימתו במורדים. בחלק מהדיווחים נטען כי מספר ההרוגים בשתי התקיפות הגיע ל־250 בני אדם. 

לא הכמות, האיכות

מעבר להלם על עצם הפעולה, שאלת זהות המדינה התוקפת זרעה בלבול רב אצל הסורים. אתר החדשות הלבנוני א־נשארה, המקורב להנהגת חיזבאללה ולמשטר בדמשק, ציטט גורמים סוריים בכירים שטענו כי חיל האוויר הישראלי הוא שביצע את הפעולה. מנגד, אתרים סוריים המזוהים עם משטר אסד הכחישו זאת בתוקף, וטענו כי מי שתקף באזור היה דווקא חיל האוויר הסורי, שהפציץ מוצבים של דאעש ושל חזית א־נוסרה, המסונפת לאל־קאעידה. 

באופן לא מפתיע, סירבה ישראל לקבל אחריות לפעולה. אם יש אמת בדיווחים, סביר להניח שמה שהניע את ישראל לתקוף היה חשש או מידע על העברת טילים שהיו בבסיסים הללו לידי חיזבאללה בלבנון. עוד אפשר להניח כי לא כמות הטילים היא שהביאה לפעולה, אלא דווקא רמת הדיוק שלהם. בכירים בישראל ציינו לא פעם כי יש שלושה אמצעי לחימה "מפרי איזון", שמוגדרים כקו אדום: טילים מדויקים שיכולים לאיים על מתקנים אסטרטגיים בארץ; טילי חוף־ים קטלניים שעלולים לאיים על חופש השיט של חיל הים ומערכות הגנה אווירית שיכולות לפגוע בעליונות חיל האוויר. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...