0:0 בין מכבי חיפה למכבי פ"ת
הירוקים היו עולים למקום הרביעי אם היו מנצחים אך שוב לא הצליחו לכבוש מול קבוצתו של רן בן שמעון • פ"ת טרם הפסידה העונה למכבי חיפה • בלבול הורחק

הרבה דברים עוברים העונה על מכבי חיפה, אבל משהו לא טוב עובר עליה כאשר היא פוגשת את מכבי פ"ת. הערב פגשו הירוקים את המלאבסים בפעם השלישית העונה אבל שוב יצאו ללא ניצחון, עם 0:0 משעמם. הציפיות מחיפה לפני המשחק היו בשמיים. אחרי ההפסד של בית"ר ירושלים למכבי ת"א היתה לקבוצה של מרקו בלבול (אליו נגיע בהמשך) הזדמנות פז לנצח ולעלות למקום הרביעי. אבל דווקא כשהכסף היה על השולחן הקבוצה מהכרמל הרימה את הקלפים הכי נמוכים שלה וכמעט לא הגיעה למצבים.
במצב הזה, הכי טבעי שהמאמן יהיה זה שירים את הקבוצה במחצית, אך הוא בעט בבקבוק מים ונשלח על ידי השופט איתן שמואלביץ' לראות את המחצית השנייה מהיציע. המאמן הירוק זוכה לתדמית של בן אדם אדיש אבל במועדון בוודאי היו רוצים לראות אותו הרבה יותר אקטיבי מול השחקנים שלו ופחות מול בקבוק מים. אם שופטים על פי התוצאה, אז זה לא ממש משנה אם בלבול נמצא על הקווים או צופה מלמעלה, הרמה נותרה זהה וכך גם התוצאה.
מנגד, רן בן שמעון יכול להיות מרוצה. הקבוצה שלו נשארה ממושמעת לכל אורך 90 דקות והוא ידע שזה בדיוק מה שישבש את המשחק של יריבתו. כאשר רובן ראיוס כבר ניסה להפתיע בבעיטה מרחוק, אז השוער איתמר ניצן היה שם כדי להדוף נפלא ולהחזיר את חבריו לעיר המושבות עם נקודה.

בן שמעון שומר על מאזן נקי מהפסדים מול מכבי חיפה // צילום: יוסי שקל
במכבי חיפה היו אתמול מאוכזבים מאוד בעיקר מהיכולת במשחק מול מכבי פ"ת. לאחר המשחק ניסה בלבול להסביר את התוצאה וגם את ההרחקה שלו ואמר: "ידענו שהפלייאוף הזה יהיה קשה. פ"ת שיחקה פיזי וחזק וזה לגיטימי, אבל השופט היה צריך לשמור יותר על השחקנים שלנו. מכבי פ"ת הייתה יותר מדי אגרסיבית".
בבדיקה מול שופט המשחק איתן שמואלביץ' עולה כי בלבול אמור היה להיות מורחק לקראת סוף המחצית הראשונה. השופט הרביעי צביקה לוי ניסה ליצור עימו קשר דרך מערכת השמע אך לא הצליח ובסופו של דבר בלבול הורחק במחצית. הדברים הללו יצוינו בדו"ח שיגיש הבוקר שמואלביץ' לאיגוד השופטים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו