"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שדות של טיולים
שבוע עמוס של טיולים לפנינו • איזו דרך טובה יותר לנפוש בחול המועד מאשר לשטוף את העיניים עם מרבדי הפריחה המקסימים שברחבי הארץ?
נקטרינות במטולה // נקטרינות במטולה

שדות של טיולים

שבוע עמוס של טיולים לפנינו • איזו דרך טובה יותר לנפוש בחול המועד מאשר לשטוף את העיניים עם מרבדי הפריחה המקסימים שברחבי הארץ?

אילן גטניו
, עודכן

שפע המים שירד במחוזותינו השנה הביא לפריחה מדהימה בכל הארץ, ובירך אותנו ברבדים עצומים של פרחי בר בשלל צבעים, בשדות מוריקים ובמטעים שנראים כמו שטיחים לבנים, אדומים או ורודים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בסיור במטולה הגענו עד לגבול לבנון כדי ליהנות משלהי הפריחה של הנקטרינות ומהריח המשכר של פריחת ההדרים. הדבורים עסוקות בהאבקה וביצירת דבש, והטבע חוגג. לאזור הגבול הגענו עם חיימק'ה מבית שלום, שנסע איתנו בשבילים הצרים שבין המטעים, למקומות שרק הוא מכיר. הצבעים, הריחות, מזג האוויר האביבי - הכל משתלב בחגיגה גדולהשל התחדשות.

אפרסקים בחבל יתיר

מה פורח:עצי אפרסק, נקטרינות ודובדבנים.

איפה פורח:ביער יתיר, היער הנטוע הגדול ביותר בארץ, שבו יותר מ־4 מיליון עצים, מגוון בעלי חיים, עופות ואתרים ארכיאולוגיים. ביער מסלולי הליכה ומסלולי רכיבה על אופניים ברמות קושי שונות, גם לכל המשפחה וגם סינגלים אתגריים.

מה עוד בסביבה:סטודיו לקרמיקה של סיגלית ברייר ביישוב ליבנה, שבו יתקיימו בחול המועד סדנאות לעבודה באובניים, לפיסול בחימר וממנו אף ייצאו טיולי אופניים וג'יפים; טיולים מוסיקליים ביער יתיר ייצאו בהדרכתו של נחשון אפיק.

לפרטים:תיירות חבל יתיר,goyatir.co.il

תורמוסים במטה יהודה

מה פורח:שלהי הפריחה העשירה והמרהיבה של התורמוסים.

איפה פורח:בגבעת התורמוסים שמול קיבוץ נתיב הל"ה, סמוך לצומת האלה.

מה עוד בסביבה:בית קפה־מסעדה "בר בהר", מסלול טיול יפהפה לעין מטע המתאים לכל המשפחה, סיורים מודרכים בסדנה של הנפח האמן משה כץ במושב צפרירים ושלל יקבי בוטיק.

לפרטים:tour-yehuda.org.il

אירוסים בהר הנגב

מה פורח:אירוס ירוחם, אחד הפרחים הגדולים והמרשימים בארץ, שאף משמש כסמלה של החברה להגנת הטבע.

איפה פורח:בשמורת טבע אשר נקראת במיוחד על שמו, בכביש 204 שבין ירוחם לדימונה. על הכביש יש שלט הכוונה ברור המוביל לשמורה המרהיבה, שאליה מגיעים אחרי נסיעה קצרה על דרך עפר.

מה עוד בסביבה:חוות צברי אורלי, עם 1,100 דונם של עשרות זני צבר מכל העולם, סיורים חקלאיים, פינות יצירה וטעימות של אוכל מקסיקני; אתר מרחצאות מים תרמו־מינרליים ומרכז ספא המשקיף לנופו של המדבר; חוות קורנמל - חוות בודדים ייחודית ובה מסעדה חלבית עם מנות המתבססות על מבחר גבינות העיזים המיוצרות במחלבה מחלב שנחלב מדי יום בהתאם לעונה, לצד מאפים ולחמים שנאפים במקום.

לפרטים:negevtour.co.il

רימונים בשדה אליהו

מה פורח:הרימון והסמדר

איפה פורח:ב"ביו־תור" שבקיבוץ שדה אליהו מציעים למשפחות ולקבוצות סיורים מודרכים. בחוויה של חקלאות אורגנית והדברה ביולוגית אפשר לפגוש את הפריחה של הרימון והסמדר.

מה עוד בסביבה:אפשר לשבת בין גן הירק וכרם הענבים ולגלות את החקלאות האורגנית, לבקר את תיבות הקינון של התנשמת והבז שפועלים 24 שעות ביממה בהדברת מזיקים בשדות החיטה, להאכיל חמורים ולהבין איך הם קשורים להדברה ביולוגית, ללמוד שלא צריך לפחד מחרקים טורפים אלא דווקא לשמור עליהם וליהנות מעבודתה החרוצה של דבורת הבומבוס המאביקה. סיורים למשפחות יתקיימו בחול המועד פסח, בשעות הבוקר והצהריים, משך הסיור כשעתיים. הסיורים בתשלום וברישום מראש.

לפרטים:04-6096986,bio-tour.com

אדמוניות בבית ג'אן

מה פורח:אדמונית החורש

איפה פורח:שמורת הר מירון הסמוכה לכפר הדרוזי הגבוה במדינת ישראל. במהלך חג הפסח, עם בוא האביב, מגיעים המונים לראות את הפרח הנדיר והייחודי - אדמונית החורש. לרגל הפריחה הייחודית יתקיימו בימי חול המועד סיורים מודרכים בכפר ובחורש במסגרת פרויקט "כפר ביקרתם". הסיור יכלול תצפיות מרהיבות.

מהר הלל נערוך סיור רגלי במסלול "אדמונית החורש", נכיר את הצומח והחורש הים־תיכוני, נחפש אחר הפרח הנדיר והמיוחד ונכיר את הסיפורים המרתקים סביב נוכחותו של הפרח בשמורת הטבע המרהיבה הזו. נשמע אגדות וסיפורים מהמסורת הדרוזית ומפי זקני הכפר. משך הטיול 3 עד 4 שעות ברמת קושי קלה. מתאים לקבוצות ולמשפחות.

מה עוד בסביבה?ניתן לבקר במרכזי המבקרים בכפר שמציעים קוסמטיקה טבעית "איה נטורל" ו/או מעבדות ד"ר דבור.

לפרטים:אמין אבו חייה 050-7937167,jabel.org.ilובדף הפייסבוק "כפר ביקרתם"

לוטם במטה בנימין

מה פורח:לוטם, מרווה וקידה שעירה שמפיצה ממש בימים אלה ריח מדהים שנישא למרחקים.

איפה פורח: במערב בנימין, על גדות נחל דלבים, בין טלמון לדולב, שמימיו זורמים בעוז בעקבות הגשמים. על גדותיו מלבלבים בימים אלה עצי הדולב, עץ דרומי שזו הנקודה הצפונית ביותר שבה הוא גדל, וביניהם פריחה מרהיבה של לוף.

מה עוד בסביבה:גבעת היקבים, שבמרכזה בית הקפה "בד בבד" שיהיה פתוח כל ימי חול המועד. במקום יהיו הופעות של שחקני רחוב, הפעלות לילדים ומסלולי הליכה עם נקודות הדרכה והסבר לעינות הנר, שביל מעיינות יפהפה, ולמעיין טלמון שבו בריכת מים עמוקה.

בכל יום בחול המועד בשעה 16:00 יתקיימו סיורים מודרכים לאתרים הארכיאולוגיים של נווה צוף, שבהם ממצאים נדירים.

לפרטים:1-800-34-54-54

כלניות ביער שוקדה

מה פורח:כלניות.

איפה פורח:ביער שוקדה בחבל הבשור בדרום. היער הזה הוא אחד המקומות שבהם אברהם יפה זרע זרעי כלניות עוד בשנות ה־50, והן איתנו עד היום, בפריחות מדהימות.

מה עוד בסביבה:אירוח תימני בבוסתן 80 המינים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...