כחוט השני

שני כהן היא אישה עסוקה מאוד • חוץ מ"ארץ נהדרת" ומהמחזמר "גבירתי הנאווה", שמגיע כבר ל־250 הצגות, היא גם משחקת בעונה החדשה של "רחוב סומסום" בערוץ הופ, ובקרוב תעלה סידרה קומית חדשה בכיכובה ב"קשת"

שני כהן ב"רחוב סומסום" // צילום: יוסי צבקר //

כשחושבים על שני כהן, מייד עולות לראש הדמויות שלה ב"ארץ נהדרת". אבל מי מכם שילדיו צופים בערוץ הופ אולי הספיק לשים לב שכהן מככבת בעונה החדשה של "רחוב סומסום", שעלתה לאחרונה, וחובבי התיאטרון מביניכם בוודאי יודעים שכהן מגלמת את אלייזה דוליטל במחזמר "גבירתי הנאווה" בתיאטרון הבימה - שמציין בימים אלה 250 הצגות.  

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"ב־2006 החליטו להחיות את 'רחוב סומסום' ואני הפעלתי את הבובה אביגיל", מסבירה כהן כיצד התגלגלה ל"רחוב סומסום". "עברתי קורס בובנאות ומאוד נהניתי. אף אחד לא באמת ידע מי אני. עכשיו אני משחקת את המדריכה איילת. אני מדריכה במוזיאון המדע ועוזרת לבובות לפתור כל מיני סוגיות שהן נתקלות בהן מדי פרק". 

העונה החדשה של "רחוב סומסום" עוסקת במדע ובטכנולוגיה, והיא צולמה במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים. אגב, בזכות שיתוף הפעולה הזה, בימים אלה ועד 16 במאי המוזיאון מציע למבקריו סיורים ופעילויות בליווי הבובות מ"רחוב סומסום". 

"צילמנו במוזיאון וזה היה מאוד נחמד", אומרת כהן. "אני הפכתי לכוכבת בקרב הילדים של חברותיי. גם הבת שלי, שהיא בת שנתיים וחצי, רואה אותי עם הבובות ומאושרת מזה".

ובנוסף, את כבר 250 פעם על הבמה עם אלייזה דוליטל.

"קיוויתי בכל ליבי ש'גבירתי הנאווה' יצליח ושנגיע לכל כך הרבה הצגות, אבל לא יכולתי לדמיין כל כך רחוק. ידעתי שאני חוזרת למגרש הביתי שממנו באתי, כי שבוע אחרי שסיימתי את בית הספר למשחק של יורם לוינשטיין הגעתי ל'הבימה' ונכנסתי לקורוס של 'שלמה המלך ושלמי הסנדלר'. לכן אני מבינה את הקורוס שלנו מאוד, מהבטן. אני לא איזו שחקנית שמוצנחת ומרגישה שיש להקה מאחוריה. באמת הצלחנו לייצר משפחה נצחית, אסופה של כישרונות עצומים ואנרגיות טובות, וזה עובד. פשוט עובד. יש לנו במאי שכשמו כן הוא, ממש קפטן שמשיט ספינות, ולא יכולתי לבקש פרטנר טוב יותר מנתן דטנר לחלוק איתו במה".

כשהתפרסם הליהוק שלך, היו מי שהרימו גבה.

"בסופו של דבר באתי מבית ספר למשחק. כשאת מתברגת בטלוויזיה, אנשים שוכחים שלא באת מבמות בידור. מרימי הגבה הם אלה שחשבו שאני מגיעה רק ככוכבת טלוויזיה".

בקרוב תעלה ב"קשת" סידרה חדשה בכיכובך. 

"נכון, ומדובר במשהו שלא דומה לשום דבר שעשיתי. הסידרה נקראת 'נופלות על הרגליים' ולקחתי חלק בכתיבה שלה. זה מרגש. היוצרת והכותבת היא רותי רודנר, מביימת איילת מנחמי, ויחד איתי משחקת מילי אביטל. זה כוח נשי מדהים. זו סידרת דרמה קומית על משרד חקירות. אני בלי איפור כמעט - וזה נדיר. אני מגלמת את חנית שעובדת במשרד חקירות. יום אחד החוקר הפרטי נעלם, ואנחנו מבינות שעד שנמצא אותו אנחנו צריכות להמשיך את פעילות המשרד. מפה מתחיל משהו מצחיק וכואב ועצוב ומרגש. יש בזה הכל".

ואי אפשר בלי מילה לסיום על "ארץ נהדרת". הבחירות נתנו לכם הרבה חומר. 

"זה בהחלט לא היה קשה לכתוב תוכניות לקראת הבחירות. אין ספק שלכותבים הוגשו הרבה פאנצ'ים על מגש של כסף. עכשיו יש אתגר חדש. נגמרו הבחירות ותמיד אחרי דבר כזה עלולה להיות נפילת מתח, אבל מולי (שגב - עורך התוכנית, מ"כ) מגיע כל כך מוכן שאני לא דואגת. כל תוכנית שלנו תלויה במה שקורה בשבוע האחרון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר