יועץ תשתיות ישראלי בן כ־70 נחטף לאחרונה על ידי כנופיה חמושה בניגריה, נכלא בשבי בג'ונגל ושוחרר לאחר חמישה ימים תמורת כופר. החטוף אמר עם יציאתו לחופשי כי "אני רוצה לשכוח מכל הסיפור הזה וממשיך הלאה. בסופו של דבר, הם בסך הכל התנהגו אלי בסדר ודאגו לי לאוכל ולתרופות, למעט שני מקרים בהם נתנו לי מכות קלות".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"החטיפות הן תופעה שכיחה כאן", אמר ל"ישראל היום" אורי פלטי, שגריר ישראל בניגריה, שהיה מעורב במתרחש מאחורי הקלעים. פלטי הדגיש כי "דווקא בימים אלו חשוב לי לומר כי ניגריה היא מדינה מרתקת, בעלת הכלכלה הכי חזקה באפריקה וחברה טובה מאוד של ישראל".
הישראלי, יועץ תשתיות לחברה מקומית בניגריה, נחטף על ידי כנופיית מקומיים חמושים שאיימו על חייו, הובילו אותו לג'ונגל ושם החזיקו אותו בשבי.
במקביל יצרו החוטפים קשר עם החברה המעסיקה אותו ודרשו ממנה כופר של חצי מיליון דולרים בתמורה לחייו. החברה הניגרית, שדרשה לדעת כי העובד הישראלי אכן בריא ושלם וביקשה לשמוע את קולו, יצרה קשר עם השגריר פלטי, כשבמהלך כל הדרמה ועד לסופה הטוב היה משרד החוץ בירושלים בקשר עם בני משפחת החטוף בארץ.
"זו לא הפעם הראשונה שישראלים נחטפים בניגריה ובכלל אזרחים מערביים", אמר פלטי. "אני נמצא שנתיים בניגריה, וזה הישראלי החטוף השני במהלך שירותי פה. לצערנו, החטיפות הן תופעות שכיחה כאן והן מסתיימות ברובן הגדול בתשלום כופר לחוטפים. זו גם הסיבה שהחוטפים מחפשים את העובדים שיש מאחוריהם חברות מבוססות, כאלה שיכולות לעמוד בתשלום הכופר. הם ממש אוספים מידע מודיעיני על העובד ועל החברה, ולא יחטפו סתם עובר אורח".
