כמו עליסה בארץ הפלאות אני נשאבת מן הרחוב האפור והרועש אל הממלכה הדקדנטית והשופעת ששמה עלמה לאונג'. אני פוסעת מהופנטת על שולחן האוכל השופע כל טוב ובוהה בו ארוכות בטרם מרימה צלחת וממלאת את פניה בכל טוב. בוחרת גבינות משק בוטיק המפיצות ארומה מבושמת' דגים כבושים בעדינות רבה' פרוסות נקניק שמנמנות, ירקות קלויים, ירקות צלויים, ירקות חתוכים, קצוצים' מתובלים.
אני מתיישבת אל השולחן הסמוך לחלון, משקיפה אל היקום המקביל שבחוץ ונהנית משפע המעדנים שלפניי. כשאל השולחן מוגשת פולנטה צהובה ורכה ועליה מונחות ביצים עלומות עשויות לתפארת, אני נאנחת בשביעות רצון כמו חתולה שמנמנה שליקקה זה עתה דלי שמנת.
לעוד כתבות אוכל והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו

בכבדות שבעה וטובה אני מזדקפת וניגשת אל הבר, בולעת בעיני את מגדל הפנקייקים נוטף השוקולד ואת מחבת הקרואסונים החמימים הטובלים בקרם וניל קטיפתי, וגומעת במבט את שפע התותים האדומים המפוזר ביד נדיבה.
נכון, הבראנץ' בעלמה לאונג' אינו זול כלל, אך חתימתו של שף מהולל כיונתן רושפלד אינה עניין של מה בכך. החוויה כולה נהנתנית במיוחד, הוללת ופרועה ועל כן המחיר הגבוה.
זוהי ארוחת בוקר למביני עניין היודעים לאכול בתאווה גדולה ובהפקרות מלאה. כמוני.
מסעדת עלמה לאונג' - יבנה 23, תל אביב
שישי- שבת ,ארוחת בוקר: 07:30 - 11:00
המלצת השף - מתכון קרואסון פטיסייר של שף עלמה לאונג', תום פישר

חומרים (12 מנות):
• 12 קרואסון חמאה
לקרם קינמון:
• 6 חלמונים
• 100 גרם סוכר לבן
• 100 מ"ל שמנת מתוקה
• כפית קינמון
לקישוט:
• פצפוצי שוקולד
• תותים
• אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מקציפים את כל מרכיבי הקרם יחדיו ומבשלים על אש נמוכה עד שהקרם מסמיך.
2. פורסים את הקוראסונים לחצי, ממלאים בקרם ומניחים על המחבת.
3. מפזרים פצפוצי שוקולד מעל ומוסיפים תותים.
4. מכניסים לתנור לחום בינוני עד השחמת הקרם והקוראסונים.
5. מוציאים מהתנור ובוזקים אבקת סוכר בשפע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו