נתניהו: הציעו מועמדים למקומות המשוריינים
רה"מ לציבור הישראלי: "אשמח לקבל מכם הצעות ורעיונות לבחירת מועמדים או מועמדות"
ראש הממשלה בנימין נתניהו קרא היום לציבור הישראלי להציע מועמדים שימלאו את המקומות המשוריינים למועמדים מטעמו ברשימת הליכוד לכנסת.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"חברות וחברים יקרים. אני גאה במתפקדי הליכוד. הם בחרו רשימה מצוינת לכנסת. רשימה רצינית ואחראית אשר מייצגת את כל חלקי העם. חילונים ודתיים. ותיקים ועולים חדשים. מזרחים ואשכנזים. ותיקים וצעירים. רשימה מגוונת ואחראית עם פנים חדשות מהנגב והגליל. אבל מתפקדי הליכוד עשו דבר נוסף. הם תמכו באופן גורף בהצעתי להוסיף עוד שני מועמדים, או מועמדות, במקומות ריאליים ברשימת הליכוד הכנסת.אשמח לקבל מכם, אזרחי ישראל, הצעות ורעיונות לבחירת מועמדים או מועמדות אלה", כתב הבוקר נתניהו בעמוד הפייסבוק שלו.
מלבד הפריימריז לרשימה לכנסת, ניצח נתניהו בהצבעה שמאשררת את החלטת המרכז להעניק לו סמכות לשריין שני מועמדים במקומות ריאליים ברשימה: במקום ה־11 ובמקום ה־23. היום החליט נתניהו לתת לציבור בוחריו את הזכות להציע מועמדים ומועמדות ראויים למקומות משוריינים אלה.

"רשימה שתעזור לנו לנצח את השמאל"
רה"מ הגדיר את רשימת הליכוד כ"מנוסה, אחראית, רצינית, אנשי שטח שהנושא החברתי בוער בתוכם, תקיפים בביטחון". בסביבתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו הביעו שביעות רצון מהרשימה ואמרו כי כל נאמניו התברגו למקומות גבוהים.
עם פרסום תוצאות הפריימריז בשבוע שעבר אמר נתניהו כי "זו רשימה של מפלגת שלטון שיכולה להמשיך ולהוביל את מדינת ישראל. רשימה שהיא הטובה ביותר מכל המפלגות, שתעזור לנו לנצח את השמאל בראשות ציפי ובוז'י".
אחרי מאבק על הצמרת בין השר גלעד ארדן ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, מי שכבש את הפיסגה בסופו של דבר היה ארדן, שישובץ במקום השני ברשימה אחרי נתניהו. מי שעוד הפתיע הוא שר הביטחון משה יעלון, שהגיע למקום ה־6 בפריימריז ויתברג במקום ה־7 ברשימה, וזאת על אף הערכה כי גורמי הימין בליכוד ניסו לפגוע במועמדותו ולדחוק אותו לתחתית הרשימה. ח"כים נוספים שנשמו לרווחה לאחר הפריימריז במפלגה הם אופיר אקוניס, גילה גמליאל, יובל שטייניץ וצחי הנגבי, שמעמדם לא היה ידוע עד הבחירות אולם הצליחו להתברג ברשימה במקומות מכובדים.
נתניהו מרוצה פחות מהשתלבותה של מירי רגב בחמישייה הראשונה ברשימה, וההערכה היא כי למרות מיקומה יעדיף למנות לשרה בממשלה דווקא את גילה גמליאל, שלה הבטיח מינוי לשרה עוד בקדנציה החולפת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו