צילום: Gettyimages (אילוסטרציה) // במשך שנים נדחו נשאי HIV מקבלת טיפול במרפאות פוריות בשל חשש להדבקה

מעכשיו: טיפולי פוריות לנשאי HIV בכל בתי החולים

על פי משרד הבריאות, הנשאים יהיו זכאים לטיפול אם התרופות העלימו את הנגיף מדמם • היסטוריה בארה"ב: ה־FDA אישר להומואים לתרום דם - אם עברה שנה מאז המגע האחרון

נשאי HIV יוכלו לעבור טיפולי פוריות בכל אחד ממכוני הפוריות בבתי החולים בארץ בתנאי שהם מטופלים תרופתית והטיפול הביא להעלמת הנגיף מדמם, כך קובע נוהל חדש של משרד הבריאות.

במשך שנים נדחו נשאי HIV מקבלת טיפול במרפאות פוריות בשל חשש להדבקה. כמו כן, היה חשש מצד בתי החולים מרתיעה של מטופלים אחרים. עד כה טיפולי פוריות לנשאיות ולנשאים התאפשרו רק בשתי מרפאות ייעודיות, ברמב"ם ובהדסה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לפי הנוהל החדש שפירסם ד"ר עמנואל גזית, מנהל המחלקה למעבדות במשרד הבריאות, עוברים של נשאי HIV וכן של נשאי דלקת כבד נגיפית מסוגים B ו־C יוקפאו במיכל ייעודי. נוסף על כן, הנשא או הנשאית יהיו חייבים להיות תחת טיפול אנטי־ויראלי במשך 6 חודשים לפחות. גבר נשא יעבור תהליך של שטיפת זרע במעבדה ייעודית ורק לאחר מכן, אם בדיקות מעבדה יאשרו שהזרע אינו מכיל את הנגיף, הוא יועבר לכל מעבדה בארץ. כאשר בן הזוג הוא הנשא ניתן לבצע תהליך של הפריה במעבדה שכולל שטיפת זרע שבה מופרדים תאי הזרע מנוזל הזרע, שמכיל את הנגיף. כשבת הזוג היא הנשאית ניתן להרות על ידי הפריה חוץ גופית או הזרעה.

בעקבות עתירת נשים נשאיות לבג"ץ נפתחה בשנת 2010 מרפאה ארצית ברמב"ם שנתנה טיפול לנשים נשאיות. כמו כן, יש מרפאה בהדסה שנתנה טיפול לגברים נשאים. גם נשאי צהבת נגיפית מסוגים B ו־C נדחו בעבר מקבלת טיפול וכעת זכאים לקבלו.

הוועד למלחמה באיידס הוביל את המאבק לפתיחת מרפאות הפריה עבור נשאי HIV המאפשרות לאנשים החיים עם הנגיף לעבור טיפולי הפריה ברמב"ם ושטיפת זרע בהדסה עין כרם. ככלל, ההדבקות עצמן אינן מתבצעות בזמן ההריון, אלא בלידה עצמה (סיכון של 25% להדבקה בלידה רגילה) או בזמן ההנקה (סיכון של כ־20% אחוזים). מהוועד נמסר: "אנחנו שמחים על הוצאת ההנחיה החדשה, שתאפשר ליותר אנשים החיים עם הנגיף להפוך להורים".

בתוך כך, הודיע אתמול ה־FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקני) כי יאפשר לגברים שמקיימים יחסי מין עם גברים לתרום דם ובתנאי שעברה שנה מאז המגע המיני האחרון שלהם. בשבוע שעבר דווח ב"ישראל היום" כי גם בארץ מגבשים המלצות ברוח דומה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...