מקלות מוצרלה // צילום: לירון אלמוג // מקלות מוצרלה

שווה זהב

מוכנים ומטוגנים לחג • מתכונים טעימים ששווים הון

אני רכונה מעל הסיר הרוחש, קולות טיגון מתפצפצים לכל עבר, אדי שמן מכחידים כל זכר לניחוחו העדין של השמפו שבישם את שערי עד לפני דקות ספורות. ואני מטגנת כל עוד נפשי בי. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מתחילה בירקות מטוגנים. כמה הם אוהבים את מעטה השמן, המוסיף פריכות וצבע. מטגנת פרחי כרובית ועוטפת אותם בבלילת חומוס מתובלת, המאפיינת את המטבח ההודי, ומסיימת במוצרלה מטוגנת, שהאמריקנים כל כך אוהבים. צודקים. מקלפת את האריזה הכחולה, חותכת את הגליל הצר למקלות ועוטפת פעמיים בפירורי לחם וגם בפרמזן.

בסיומו של בוקר מטוגן למשעי אני חושבת לעצמי עד כמה זה טעים וכמה שליטה עצמית נדרשת מגרגרנית שכמותי, ואיך התמזל מזלי וכד השמן הספיק לשמונה ימים. הממזר הקטן היה יכול להפתיע ולשרוד שבועיים.

מקלות מוצרלה מטוגנים 

החומרים (ל־24 מקלות):

• 2 חבילות (360 גרם) מוצרלה חצי קשה

• 3 ביצים טרופות

• 1 חופן עשבי תיבול (פטרוזיליה, בזיליקום) קצוצים

• מלח לפי הטעם 

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

• 1/2 1 כוסות פירורי לחם

• 1/3 1 כוסות גבינת פרמזן מגוררת

• 1 כפית שטוחה מלח

• שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הביצים עם עשבי התיבול, המלח והפלפל השחור.

2. מערבים יחד את פירורי הלחם, גבינת הפרמזן והמלח.

3. חותכים את המוצרלה ל־24 מקלות.

4. טובלים את המקלות בבלילת הביצה, ואז בתערובת הפירורים, ומהדקים היטב.

5. טובלים שוב בביצה, ושוב בפירורי הלחם, ומהדקים היטב.

6. מטגנים בשמן עמוק עד שהציפוי זהוב ופריך.

7. מסננים, מספיגים שאריות שמן ומגישים. מומלץ להגיש בליווי רוטב פסטו או רוטב עגבניות, ואפילו רק פלח לימון טרי.

צילום: לירון אלמוג

כרובית מטוגנת בבלילת קמח חומוס

החומרים (ל־4 מנות):

• 1 כרובית קטנה, מחולקת לפרחים קטנים

• 1/2 כוס קמח חומוס

• 1/2 כוס מים

• 2 שיני שום כתושות

• 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם

• 1 כף גרגירי כוסברה גרוסים

• 1 חופן עלי כוסברה קצוצים

• מלח לפי הטעם

• שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח עד שמתרככים אך שומרים על צורתם ועל פריכותם. מסננים ומצננים.

2. מערבבים את כל החומרים לבלילה אחת. מוסיפים את פרחי הכרובית המבושלים לבלילה ומשהים כ־5 דקות.

3. בעזרת כף מחוררת מעבירים את פרחי הכרובית המצופים לשמן חם ומטגנים עד שהם נעשים זהובים ופריכים.

4. מסננים, מספיגים שאריות שמן ומגישים.

maya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...