המותג המשובח "מחלבות גד" ניכס לעצמו כבר זמן רב את ארוחת הבוקר הישראלית. בכל שנה מתקיים פסטיבל ארוחות בוקר בשלל מסעדות ובתי קפה ברחבי הארץ. הפעם כוכבת הארוחה היא השקשוקה. שקשוקה טובה היא ארוחת בוקר חורפית, עשירה וגם מאוד בריאה. לכבוד המחבת האדום הלוהט מוגש בססגוניות – פסטיבל השקשוקה.
לעוד כתבות אוכל והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו
הפסטיבל ששם את השקשוקה במרכז הבמה, לוקח אותה למקומות ומחוזות קולינאריים מיוחדים. בתי האוכל אשר יקחו חלק באירוע יציעו שקשוקות בווריאציות מיוחדות עם מגוון חומרי גלם – שהמרכזי שבהם הוא רפרטואר הגבינות המרשים של מחלבות גד. מגוון גדול של גבינות, עם מרקמים, חריפויות, סוגי חלב וטעמים שונים כמו סטרקינו, גבינות עיזים, סנט מור, רוקפור, מוצרלה, קרם פרש ועוד עתידים לככב על מצע השקשוקה שלכם.
איפה ומתי כל הטוב הזה קורה?
הפסטיבל, כאמור, מתקיים במשך חודש שלם בתאריכים 14.12.14-14.1.15
מסעדות ובתי קפה מכל הארץ יגישו תפריט מיוחד בכל ימי הפסטיבל אשר בו תוכלו למצוא מנות שקשוקה יצירתיות בתמחור ידידותי, המחירים נעים בין 39-59 ₪ :
ירושלים: טרטוריה חבה, דרך הגפן, תומס מסריק, לבן |
תל אביב: אתנחתא, ג'רמיה, קפה שיין, אחת העם, קמפנלו, אנינה, תולעת ספרים, קפה יפו, בליקר בייקרי, קפה אברז', קופי האוס, רוי שוקולד ימית אספרסו חוף כחול ועוד | גבעתים: טאטי, זליק, קארמה |
איזור השרון: גוטל'ה, הבית בעולש, בליקר פולג, פורט קפה בקיסריה, אתנחתא הרצליה, בוטיק סנטרל- רעננה |
צפון: בורדו, פינגווין (נהריה), שלה, מילקה, , מועדון ארוחת הבוקר, גולדה, רפאלו, איסט רסטו בר (קריות) זנזרה (חיפה), בוז'ולה דה מאמא (קרית טבעון), נילי (זכרון), לחם בורקין, פלוגי(בנימינה), קוקייה (דפנה) |
דרום: גאטוס, קיטשן (אשקלון), פרימור (אשדוד) פטפוט (באר שבע), קפה אופטימי (אילת), רייצ'ל (אילת)
מרכז: קופיקו , ציונה (נס ציונה)
פרטים ועדכונים תוכלו לקבל בדף הפייסבוק של מחלבות גד https://www.facebook.com/gad.dairy
• • •
מתכון לשקשוקה בניחוח ים תיכוני
רשימת חומרים (4 מנות):
1/2 כוס שמן זית
4 שיני שום כתושות
1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
1 פלפל אדום- חתוך לרצועות דקות מאוד
10 עגבניות בינוניות קלופות וקצוצות (כולל בשר העגבנייה, מים וגרעינים)
1 כף גדושה של פפריקה מרוקאית בשמן
צרור כוסברה טרייה קצוצה
כפית מלח
8 ביצים
8 כפות ריקוטה פרקסה
1 כוס עליי תרד טורקי חלוט (או תרד רגיל)
חופן עליי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
חופן זרעי כוסברה גרוסים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים שום, צ'ילי ופלפל אדום.
2. מוסיפים את כל התבלינים (פרט לכוסברה)ומטגנים דקה נוספת.
3. מוסיפים עגבניות ומערבבים היטב
4. מוסיפים כ1/4 כוס מים ומנמיכים להבה.
5. מבשלים כ-10 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים, אפשר להוסיף מעט מים אם הנוזלים מצטמצמים יתר על המידה.
6. מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים דקותיים נוספות.
7. מוזגים את הרוטב למחבת גדולה או מחבתות אישיות
8. שוברים את הביצים בזהירות אל תוך המחבת ומבשלים.
9. בינתיים מתבלים את הריקוטה עם כל יתר המרכיבים, לקראת אמצע בישול הביצים מוסיפים תלוליות של גבינה מתובלת לשקשוקה וממשיכים לבשל עד לדרגת עשיית הביצים הרצויה.
שקשוקת חורף-פלפלים, חצילים, עגבניות, זוקיני
רשימת חומרים (4 מנות):לרוטב:
4 כפות שמן זית
1/2 כוס קוביות חצילים
1/2 כוס קוביות זוקיני
1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
2 שיני שום כתושות
2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים וקצוצים
4 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות
2 כפות שטוחות סוכר (לא חובה)
2 כפות רסק עגבניות
מעט מים לפי הצורך
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
חופן פטרוזיליה לקישוט
קורט צ'ילי גרוס
8 ביצים
אופן ההכנה:
1. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים קוביות חצילים, זוקיני, בצל ושום.
2. מוסיפים פלפלים קלויים ועגבניות ומבשלים יחדיו במשך כדקותיים.
3. מוסיפים סוכר, רסק ומים לפי הצורך, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים במשך כ-10 דקות על אש נמוכה מאוד ועם מכסה.
4. כשהרוטב מוכן מעבירים למחבתות אישיות, שוברים מעל 2 ביצים לכל מה ואופים בתנור במשך כ-5-7 דקות או עד שהחלמונים עשויים לפי הטעם.
5. משקטים בפטרוזיליה ומעט צ'ילי ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו