בגט עם בטן מלאה

מבחוץ הוא נראה כמו מאפה תמים, אך בתוכו מתחבאים טעמים מפתיעים • מיקי שמו מציג: פיסל, מאפה צרפתי ממולא

צילומים וסטיילינג: איתיאל ציון // פיסלים ממולאים כל טוב. מרדדים, ממלאים, מתפיחים ואופים

הפיסל (fissel) דומה בצורתו החיצונית לבגט, אך ייחודו הוא בצורתו הארוכה, הדקה יותר מהבגט הקלאסי. החלטנו להביא לכם את האינטרפרטציה שלנו לפיסל הצרפתי ולשלב טעמים ים־תיכוניים וצרפתיים. לשם כך נמלא את הפיסל במגוון מילויים מעניינים ומרגשים שיהפכו את הבגט הקלאסי למאפה עשיר במרקמים. טעמו את הפיסל ותרגישו גם אתם בשדרה ציורית בפאריס.

הבאתי לכם ארבע אופציות למילוי, אך כמובן תוכלו להכין מליות כיד הדמיון הטובה עליכם: ירקות, גבינות ואפילו בשר. גם הציפויים יכולים להיות מה שתבחרו: פרג, שומשום או כל מה שתרצו. 

פיסלים

לבצק (מתאים ל־10 פיסלים):

• 1 ק"ג קמח לחם

• 20 גרם מלח (2 כפות) 

• 25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית שמרית או חצי קובייה)

• 600 מ"ל מים (2.5 כוסות) 

• 150 מ"ל מים (2/3 כוס) 

• 70 מ"ל שמן זית (1/4 כוס) 

במיקסר עם וו גיטרה לשים את הקמח, המלח, השמרים, שמן הזית ו־600 מ"ל מים במהירות בינונית כ־6 דקות. מנמיכים את מהירות המיקסר וממשיכים בלישה כ־3 דקות נוספות, ובהדרגה מוסיפים את המים הנותרים לתוך קערת המיקסר. מוציאים את הבצק מתוך קערת המיקסר וקורצים ממנו כ־10 כדורים, כל אחד במשקל 150 גרם בערך. מניחים את הכדורים על נייר אפייה מרוח במעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

ממרח פסטו ביתי

החומרים (ל־400 מ"ל):

• 180 גרם בזיליקום (צרור)

• 170 מ"ל שמן זית (3/4 כוס)

• 20 גרם שקדים קלויים (2 כפות)

• 20 גרם אגוזי מלך קלויים (2 כפות)

• 6 גרם מלח (1.5 כפיות)  

• 2 שיני שום 

• 1.5 גרם פלפל שחור (1/2 כפית)

מנקים את עלי הבזיליקום מן הענפים, שוטפים היטב, מעבירים למעבד מזון ומתחילים לטחון. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית, השום, השקדים הקלויים ואגוזי המלך הקלויים, לאחר מכן את המלח והפלפל השחור. ממשיכים בפעולת הערבול עד לקבלת ממרח חלק.

פיסל במילוי עגבניות מיובשות ופסטו

למלית: 

 

• 500 גרם עגבניות שרי חתוכות לקוביות

• 300 גרם עגבניות מיובשות

• 200 גרם רוטב פסטו 

• 100 מ"ל שמן זית (1/3 כוס + כף)

קוצצים את העגבניות המיובשות לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם שמן הזית וממרח הפסטו. מוסיפים את עגבניות השרי החתוכות ומערבבים לתערובת אחידה.

מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מורחים מן המלית במרכז ומפזרים כך שמרבית הבצק מכוסה. מגלגלים לרולדה דקה בעובי אחיד וחורצים 4-5 חתכים אלכסוניים. מתפיחים כחצי שעה, מברישים בביצה טרופה ואופים כ־12 דקות עד להזהבה.

פיסל גבינות

• 250 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

• 100 גרם גבינת צ'דר מגורדת דק

• 100 גרם גבינת אמנטל מגורדת 

• 200 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק

• כף תערובת פרובנס (להשיג מוכן או לערבב ביחס שווה תימין, בזיליקום פטרוזיליה, רוזמרין, אורגנו - מיובשים)  

בקערה רחבה מערבבים את כל הגבינות. את תערובת הפרובנס מוסיפים בסוף.

מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מורחים מן המלית במרכז ומפזרים כך שמרבית הבצק מכוסה. מגלגלים לרולדה דקה בעובי אחיד וחורצים 4-5 חתכים אלכסוניים. מתפיחים כחצי שעה, מברישים בביצה טרופה ואופים כ־12 דקות עד להזהבה.

פיסל גבינות וזיתים 

למלית: 

• 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

• 200 גרם קוביות גבינה בולגרית

• 150 גרם גבינת קשקבל

• 200 גרם טבעות זיתים ירוקים 

לציפוי: 

• 100 גרם גבינת צ'דר מגורדת דק 

• ביצה טרופה

• קורט מלח

חותכים את הפטה, הבולגרית והקשקבל לקוביות קטנות, כמו שחותכים ירקות לסלט. מערבבים את כל המרכיבים למלית אחידה.

מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מורחים מן המלית במרכז ומפזרים כך שמרבית הבצק מכוסה. מגלגלים לרולדה דקה בעובי אחיד, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל את גבינת הצ'דר המגורדת. חורצים 4-5 חתכים אלכסוניים, מתפיחים כחצי שעה ואופים כ־12 דקות עד להזהבה.

פיסל פטריות וגבינות צאן

• 200 גרם פטריות שמפיניון חתוכות

• 2 בצלים קצוצים

• 150 גרם גבינת פטה עיזים, בקוביות

• 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת

• 3-2 כפות שמן זית

• מלח, פלפל שחור

מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כמה דקות. ממליחים, מפלפלים, מעבירים לצינון בקערה ומערבבים עם הגבינות. מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מורחים מן המלית במרכז ומפזרים כך שמרבית הבצק מכוסה. מגלגלים לרולדה דקה בעובי אחיד ומברישים בביצה. חורצים 4-5 חתכים אלכסוניים, מתפיחים כחצי שעה ואופים כ־12 דקות עד להזהבה.

shemo1@bezeqint.net

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר