"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ההסתדרות מאיימת: שביתה מ־7 בדצמבר
היו"ר אבי ניסנקורן: "סירוב לטפל בסוגיית שכר המינימום - התעלמות מהעוני" • "מגדל" העלתה את שכר המינימום לעובדיה • לשכת עורכי הדין: "תומכים במאבק"
אבי ניסנקורן // צילום: רוני שיצר // אבי ניסנקורן

ההסתדרות מאיימת: שביתה מ־7 בדצמבר

היו"ר אבי ניסנקורן: "סירוב לטפל בסוגיית שכר המינימום - התעלמות מהעוני" • "מגדל" העלתה את שכר המינימום לעובדיה • לשכת עורכי הדין: "תומכים במאבק"

כתבי היום
, עודכן

7 בום? צחצוחי החרבות בין יו"ר ההסתדרות לאוצר הולכים ומתגברים. יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, איים אתמול כי ישבית את המשק החל מ־7 בדצמבר אם לא ייפתרו סוגיות שכר המינימום, עובדי הקבלן והעובדים עם המוגבלויות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בכנס שדרות לחברה וידידות אמר ניסנקורן כי "מיום ראשון הבא כל הוועדים ייצאו לשביתה כללית במשק. מי שמסרב לטפל בנושא הזה עכשיו, שילך לציבור ויגיד באומץ שבעיית העניים לא מעניינת אותו". לדברי ניסנקורן, "עברו ימים מאז שהכרזתי על סכסוך עבודה, ומה האוצר עשה בימים האלו? שלח צוותים לא מוכנים, שבאו במטרה להשמיץ ולנסות לדחות את הדיון. לכן, יש רק כתובת אחת לפתרון המשבר - שר האוצר. אם לא ייפתרו הסוגיות, תהיה שביתה כללית במשק".

כאמור, ההסתדרות דורשת העלאת שכר המינימום לכלל עובדי המשק ב־1,000 שקלים: מ־4,300 ל־5,300 שקלים. אלא שבאוצר, גם אם יש הסכמה לטיפול בנושא, דורשים מההסתדרות לגלות אחריות ולהחריג עובדי מדינה שבתלוש שלהם רשום "השלמה לשכר מינימום" אך עם כל התוספות שהם מקבלים, שכרם מגיע לפי שניים או שלושה משכר המינימום כיום. מדובר בעיוות היסטורי ידוע: עובדי מדינה רבים מקבלים שכר בסיס שלכאורה נמוך משכר מינימום, אך בתלוש השכר שלהם יש כל כך הרבה תוספות והצמדות שהמשכורת הסופית שלהם גבוהה הרבה יותר.

באוצר אמרו היום בהקשר לפיצוץ במו"מ על שכר המינימום כי "ההסתדרות שוב מסרבת לדבר על סיכום הכולל את הנושאים החשובים שעומדים על סדר היום". ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד דורון ברזילי, הביע אתמול תמיכה במאבק להעלאת שכר המינימום ל־5,300 שקלים. כמו כן, הדגיש עו"ד ברזילי כי "לשכת עורכי הדין מיישמת כבר היום את המתווה המוצע להעלאת שכר המינימום".

בד בבד, איש העסקים שלמה אליהו, יו"ר מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים, החליט להעלות את שכר המינימום בקבוצת מגדל ל־5,300 שקלים כבר מינואר הקרוב. הסכום שקבע אליהו זהה לזה שדורש כעת יו"ר ההסתדרות ניסנקורן מהממשלה.

אליהו קרא לעסקים נוספים לנקוט צעד דומה, ומי שלא יכול לעשות זאת "שיבקש סבסוד מהממשלה".

בהכנת הידיעה השתתפוחזי שטרנליכט,צבי הראל וגדי גולן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...