שלמה אליהו | צילום: דודי ועקנין

שלמה אליהו מצטרף להסתדרות? קבע שכר המינימום במגדל על 5,300 מינואר

יו"ר ענקית הביטוח: מצב העוני בישראל מחפיר וזה פשוט לא מוסרי להמשיך ולשתוק

בעל השליטה בענקית הביטוח מגדל יצא היום בהצהרה חריגה בנוף העסקים המקומי. איש העסקים שלמה אליהו, יו"ר מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים, החליט להעלות את שכר המינימום בקבוצת מגדל ל-5,300 שקל. הסכום שקבע אליהו זהה לזה שדורש כעת יו"ר ההסתדרות ניסנקורן מהממשלה. אליהו קרא לעסקים נוספים לנקוט בצעד דומה, ומי שלא יכול לעשות זאת "שיבקש סבסוד מהממשלה".

 

התמיכה הלא צפויה מצד אליהו במהלך של הקפצת שכר המינימום בעשרות אחוזים מגיעה משום שגדל כילד עני במעברה והוא הכיר על בשרו את העוני. אך הצעד שמקדמת ההסתדרות הוא שנוי במחלוקת. בין היתר משום שהוא עלול להוביל לתוספות שכר כבדות בעיקר לעובדי מדינה שמרויחים לפעמים פי כמה משכר המינימום אך מקבלים "השלמה לשכר מינימום", עקב עיוות היסטורי במבנה התלוש הממשלתי.

 

במקביל דיווחה היום חברת מגדל על התוצאות הכספיות. מהן עולה כי יש לחברה ולבעל השליטה רווחיות נאה. רווחי מגדל מתחילת 2014 הסתכמו במעל לחצי מיליארד שקל (504 מיליון שקל), מול רווח של 459 מיליון שקל בעת המקבילה אשתקד. עם זאת, ברבעון השלישי נפל הרווח ב-18% והסתכם ב-142 מיליון שקל. ההון העצמי של חברת מגדל נאמד ב-5.4 מיליארד שקל. סך נכסיה של קבוצת הביטוח נאמד בסכום כולל של כ-203 מיליארד שקל.

 

במגדל סיפרו היום כי אליהו חי לפני שנים כנער, עולה חדש שהמצטופף עם הוריו ו-9 אחיות ואחים במעברה. מוגבל ביד אחת ללא הזדמנות לרכוש השכלה. גם היום, כשייגע והשיג והגיע לרווחה כלכלית ניכרת, אינו שוכח את אותה התמודדות איומה במצוקה שידע בילדותו וגם לאחר מכן. והוא לא מוכן להמשיך ולעמוד מנגד כשהוא רואה את אותה מצוקה גם היום.

 

"מצב העוני בישראל מחפיר וזה פשוט לא מוסרי להמשיך ולשתוק. הפוליטיקאים שלנו – כמעט מכל המפלגות, מדברים הרבה על ביטחון וכלכלה אבל שוכחים שהאדם ובני משפחתו, הם המשאב החשוב ביותר במדינה. אני לא מוכן להסכים לכך שישראלים צריכים לחפש מזון בזבל. אני לא מוכן להשלים עם הפערים האלה. אסור שאנשים עובדים לא יוכלו להתקיים בכבוד. העוני אינו מחלה ובטח שאינו גזירה משמיים. העני בוודאי שלא צריך להתבייש בעוניו. אבל שכר מינימום שעומד ב-2014 על סך של פחות מ-5,000 ש"ח הוא בהחלט כן בושה. בושה למדינה ובושה לנו כחברה".

 

"אני איש עסקים ומבין שעלולים להיות חברה או מפעל שלא יוכלו לעמוד בכך. במקרה כזה המדינה חייבת לקחת אחריות ולתת סבסוד לאותו מעסיק - כדי שגם העובדים אצלו יוכלו להשתכר במינימום המאפשר חיים בכבוד" אמר שלמה אליהו.

 

אליהו, שאינו מרבה להתראיין, ציין במסיבת העיתונאים שכינס הבוקר בבית מגדל, כי הוא מתריע לאורך זמן כנגד העוול המוסרי שבהתנערות המדינה ומנהיגיה מהאחריות לרווחתם של האזרחים קשיי היום. "דיברתי עם ראשי ממשלות ושרים, הצבתי את הבעיה החברתית על השולחן בפורומים של אנשי עסקים בכירים. היו שנים שבהן אפילו הוצאתי הון עתק מכיסי כדי לפרסם מודעות מאירות עיניים בעיתונים. אלא שלצערי עם ישראל מצביע שוב ושוב כעדר ואינו דורש ממנהיגיו להחזיר את האדם ומשפחתו למרכז. המון סיסמאות והמון דיבורים על מאקרו כלכלה – אבל מעט מאוד נשמה. כמעט ובכלל לא חמלה. אני כבר מבוגר מכדי לחולל הפגנות אבל אני לא מבין איך הצעירים של היום לא יוצאים לרחובות ומפגינים ביתר נחישות בדרישה לשינוי סדר העדיפויות הלאומי. אנחנו חברה הרבה יותר סולידארית ממה שהפוליטיקאים שלנו מייצגים. אנחנו, העם, לא אטומים ".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...