"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המאבק באלימות נגד נשים: משכן הנשיא מארח תערוכה להעלאת המודעות
הזוג ריבלין יסייר במרכז לנשים מוכות לרגל היום הבינלאומי בנושא • נחמה ריבלין: "עם כניסתנו למשכן נשבענו לפעול למיגור האלימות" • הנשים שתצלומיהן מופיעים בתערוכה: "אנחנו כבר לא שותקות"
אחד התצלומים בתערוכה // צילום: המרכז לטיפול ולמניעת אלימות במשפחה ירושלים // אחד התצלומים בתערוכה

המאבק באלימות נגד נשים: משכן הנשיא מארח תערוכה להעלאת המודעות

הזוג ריבלין יסייר במרכז לנשים מוכות לרגל היום הבינלאומי בנושא • נחמה ריבלין: "עם כניסתנו למשכן נשבענו לפעול למיגור האלימות" • הנשים שתצלומיהן מופיעים בתערוכה: "אנחנו כבר לא שותקות"

יורי ילון
, עודכן

לרגל היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים, שיצוין ביום שלישי הקרוב, מציג בימים אלה משכן הנשיא תערוכת צילומים ייחודית ומרגשת הנקראת "התבהרות" ומתארת את חייהן של נשים מוכות לצד בעל אלים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

התערוכה היא יוזמה של המרכז לטיפול ולמניעת אלימות של ויצו בירושלים, והצילומים המוצגים בה הם של נשים בנות יותר מ־60, שהשתתפו בטיפול קבוצתי בפוטותרפיה במרכז. נשיא המדינה ראובן ריבלין ורעייתו נחמה, שנרתמו לטובת הנושא החשוב, יערכו ביום שני סיור במרכז למניעת אלימות של ויצו ובמקלט לנשים מוכות בירושלים. בסיור יציגו אנשי המקצוע של ויצו לנשיא ולרעייתו את העבודה הנעשית בתחום המניעה, הטיפול והשיקום של משפחות הסובלות מאלימות במשפחה.

רעיית הנשיא, נחמה ריבלין, סיפרה על חשיבות התערוכה: "הנשיא ואני, רעייתו, עם כניסתנו למשכן הנשיאים, נשבענו לפעול יחד, וכל אחד לחוד, למיגור האלימות הגואה. אלימות נגד נשים מתקיימת במרחב הציבורי והפרטי, וגם אם המודעות כלפיה עולה, עדיין העבודה רבה". לדבריה, התערוכה "משקפת את מה שעבר עליהן ואת הסיוט שבו חיו, במקום שהיה אמור להיות מרחב פרטי ומוגן. ניצחון במאבק נגד אלימות, כל אלימות, הוא ניצחונה של חברה שהופכת שוויונית יותר, מכבדת יותר, סובלנית יותר".

מלכה גנחובסקי, עובדת סוציאלית המנהלת את המרכז, ציינה כי "התערוכה מייצגת את העבודה האישית הפנימית שעשו נשים, שחלקן עדיין חיות בתוך מעגל האלימות... האומץ לשתף הוא חלק משמעותי בתהליך של אישה ליציאה ממעגל האלימות. לאחר שההסתרה והבושה היו חלק מהותי מחייה במשך זמן רב, היא מצליחה לחשוף את עולמה הפנימי דרך הצילום. עבור הנשים זו תרפיה שמקדמת את שיקומן הנפשי".

הנשים המוכות כתבו מכתב אישי נוגע ללב, הפונה אל המבקרים בתערוכה, ובו הדגישו: "חשוב לנו שאנשים שבאים לצפות בתערוכה יפתחו את העיניים, שיראו, שיתרשמו, שיבינו קצת את העולם שבו חיינו, שיידעו שלא כל כך קל לצאת מזה, ובעיקר שיתחילו לדבר על זה. לא להשתיק את הנושא, לא להסתיר".

הן הוסיפו באומץ כי "הגיע הזמן שנתחיל להוציא את זה החוצה ושנבין שזה מאבק חברתי של כולנו. הגענו לתקופה שבה נשים צריכות לדעת שמגיע להן שוויון בכל. יחס משפיל ופוגע כלפי נשים הוא לא משהו שאפשר לשתוק עליו עוד. אנחנו כבר לא שותקות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...