"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ראש ה־CIA לשעבר במכתב לאובאמה: "שחרר את פולארד"
ג'יימס וולסי ובכירים נוספים מחו בפני נשיא ארה"ב • "הבסיס לדחיית בקשת השחרור המוקדם בוועדת השחרורים היה טענה שקרית לחלוטין"
פולארד. כמעט 30 שנה בכלא // צילום: אי.פי // פולארד. כמעט 30 שנה בכלא

ראש ה־CIA לשעבר במכתב לאובאמה: "שחרר את פולארד"

ג'יימס וולסי ובכירים נוספים מחו בפני נשיא ארה"ב • "הבסיס לדחיית בקשת השחרור המוקדם בוועדת השחרורים היה טענה שקרית לחלוטין"

יורי ילון
, עודכן

לאחר ששלשום נחשף כי ממשל אובאמה טירפד ניסיון לשחרר את פולארד באמצעות ועדת השחרורים, קבוצת בכירים אמריקנים אישרו לפרסם מכתב ששיגרו לאחרונה לנשיא האמריקני ברק אובאמה ובו מחאה תקיפה על "דחייתה הבלתי מוצדקת של בקשת השחרור".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

המכתב נחתם על ידי בכירים המכירים אישית את התיק של פולארד ואת החומר המסווג הנוגע לפרשה, ובהם ראש ה־CIA לשעבר ג'יימס וולסי ויו"ר ועדת המודיעין של הסנאט לשעבר דניס דקונסיני.

במכתבם מבקרים הבכירים בחריפות את תהליך ועדת השחרורים שעבר פולארד, מגדירים אותו כ"פגום באופן עמוק" וקובעים כי מסמך ההחלטה של ועדת השחרורים "מאפיין באופן שגוי את מעשיו של פולארד ומעלה טענה שקרית לחלוטין כלפיו, המהווה את הבסיס לדחיית בקשת השחרור".

במכתב מסבירים הבכירים לשעבר כי "הטענה השקרית בעליל" שעליה מדובר היא טענת הממשל, שלפיה הריגול של פולארד היה "הפגיעה הגדולה ביותר עד אז בביטחון ארה"ב". לדברי הבכירים, טענה זו "היא שקרית ואינה מגובה בשום ראיה בחומר הגלוי או החסוי. למרות כל זאת, ועדת השחרורים ציטטה את הפיקציה הזו על מנת לדחות את בקשת השחרור".

בהמשך המכתב הביעו הבכירים את אכזבתם גם מהתעלמות הוועדה משיקולים הומניטריים, המצדיקים את שחרורו של פולארד, וכן מהרקורד של פולארד כאסיר למופת במשך שלושה עשורים.

במכתב יש גם פנייה אישית אל אובאמה, שלפיה "שלילת חירותו של אדם בהתבסס על טענת נזק, שהיא שקרית בעליל, תוך כדי התעלמות מראיות מזכות מתועדות והסתתרות מאחורי מעטה של ראיות חשאיות, היא בלתי הוגנת, וזו בהחלט לא הדרך האמריקנית. אנו פונים אליך בבקשה לפעול ללא דיחוי לקצוב את עונשו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...