"אלמוג אחי, נשאר לי חצי לב שבור"
סמ"ר אלמוג שילוני, שנדקר למוות על ידי מחבל בתל אביב, הובא למנוחות • יותר מאלף איש חלקו לו כבוד אחרון, ונזכרו בצעיר שסייע לזקנים ואירח חיילים בודדים בביתו • "היית אמור להתחתן - אבל בשמיים כנראה רצו אותך יותר"
מכל הרגעים הכואבים בהלווייתו של סמ"ר אלמוג שילוני, שנדקר למוות על ידי מחבל בתל אביב והובא אתמול למנוחות, רגע אחד כנראה ייצרב בעוצמה בזיכרונם של הנוכחים. זה היה הרגע שבו אחיו התאום סהר ספד לו - הרגע שבו ראו כולם כיצד במותו של אח אחד, מת משהו גםבאח השני.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"אני יודע שאתה תרצה שאגיד שהכל בסדר, ושאתה שומר עלינו מלמעלה", אמר סהר בבית העלמין הצבאי בהר הרצל, שאליו הגיעו אתמול יותר מ־1,000 איש כדי לחלוק כבוד אחרון לסמ"ר שילוני, "כל מי שהכיר אותך באמת רק יתגאה בך. אני, בתור האח התאום שלך, החצי שלך, הכי גאה בך בעולם. גם כשהגעתי לבית החולים, אמרתי לאבא: 'אין מצב, הוא ייצא מזה'. ידעתי והרגשתי שהוא יהיה חזק, אבל לא. רק תעזור לנו מלמעלה. היה לי לב אחד, ועכשיו יש לי חצי לב שבור".
לפני האח, ספד לסמ"ר שילוני אביהם של השניים, יוסף חי. "בן יקר שלנו, איזה פיקדון מושלם קיבלנו", בכה, "אתה אוצר שלא יסולא בפז. השלמת החודש 20 שנות חיים. זכינו לראות אותך גדל. היית בעל חיוך הכובש כל לב. לפני הצבא סייעת לזקנים ערירים, וידעת היטבהיכן לגעת".
האב תיאר גם את דרכו הצבאית של בנו, אשר שירת כמ"כ בפלוגת הגנה קרקעית בבסיס נבטים. "היית לוחם אמיץ ומסור, מפקד בעל לב אינסופי. ביקשת להביא חיילים בודדים אלינו לשבת. כיבדת את כולם בגינוני מלכות. מאיפה למדת הכל, ילד? היית אמור להתחתן עם חברתך נועה. הכל היה מסודר, אבל בשמיים אב הרחמן החליט שהוא רוצה את הנשמות הטהורות ביותר לידו". רב העיר מודיעין, אליהו אלחרר, ספד אף הוא: "אביך סיפר שאתה ילד חזק. היית יכול לשרוד את הפגיעה, אבל כנראה בשמיים רצו אותך יותר".
"איך הרגו את בני?"
אתמול ביקרו עשרות בני אדם את הוריו של אלמוג ז"ל בביתם שבמודיעין. לפני שיצאה למסע הלווייתו, העלתה האם מיכל זיכרונות מבנה. "קשה לדבר על אלמוג בלשון עבר", אמרה, "הוא היה ילד צדיק שעזר לכולם. ביום האירוע שמעתי על כך בחדשות והתחלתי להתקשר כי דאגתי, אבל לא היתה תשובה. רק אחרי שעה הגיעו אלי הביתה, לבשר שהוא נפגע. אני לא מצליחה להבין איך אלמוג החזק שלי לא עמד בזה, איך הצליחו להרוג אותו. הוא תיכנן כל כך הרבה דברים: להתחתן עם החברה, להמשיך לתת. אנחנו חייבים להיות חזקים. עם ישראל חייב להיות חזק עכשיו".
בהכנת הידיעה השתתפה לילך שובל
