המדור של השבוע הוא מדור שכולו יופי. בחרתי לתת לכם שלושה מתכונים של עוגות מיוחדות, טעימות להפליא ומרהיבות ביופיין. ההכנה שלהן לא מסובכת במיוחד, אבל המראה הנפלא שלהן יקצור מחמאות מהאורחים, בוודאות.
לעוד חדשות אוכל, המלצות ומתכונים - הכנסו לעמוד האוכל החדש שלנו!
קיפוד הדרים ושוקולד
מנה אישית המורכבת מעוגת שוקולד בניחוח הדרי בצורת חצי כדור, המצופה בנטיפי מרנג לימון שמצמידים לעוגה בעזרת קרם או קונפיטורה.
לתערובת פירות הדר:
• 70 גרם קליפות הדרים חתוכות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
• כף ריבת תפוז
• כף ליקר תפוזים
לעוגת שוקולד (ל־6 מנות אישיות בקוטר 7 ס"מ):
• ביצה מידה L
• 90 גרם אבקת סוכר מנופה (3/4 כוס)
• 70 גרם קמח מנופה (1/2 כוס)
• 15 גרם אבקת קקאו (כף)
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• 80 גרם שמן (1/3 כוס)
לסירופ:
• 60 מ"ל (1/4 כוס) מים
• 2 כפות סוכר
• כף ליקר תפוזים
לנשיקות המרנג:
• 3 חלבונים
• 240 גרם סוכר (כוס)
• 60 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
לקישוט:
• 120 גרם סוכר (1/2 כוס)
• מעט צבע מאכל צהוב
מערבבים את כל פירות ההדר יחד בקערה ומניחים בצד. בקערה טורפים את הביצה ואבקת הסוכר. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה (מנופים) ולבסוף את השמן, מוסיפים את תערובת פירות ההדר ומערבבים הכל עד לאחידות. מחממים תנור ל־160 מעלות. מוזגים לתבניות סיליקון בצורת חצי כדור (קוטר 7 ס"מ) ואופים 22-25 דקות.
בסיר קטן מרתיחים יחד את כל החומרים לסירופ, מספיגים את העוגה החמה ומצננים. מערבבים יחד את צבע המאכל הצהוב והסוכר.
מכינים את נשיקות המרנג: בסיר אדים כפול מערבבים חלבונים וסוכר עד שהסוכר נמס. מעבירים למיקסר ומקציפים כעשר דקות עד לקבלת קצף לבן, מבריק ויציב. מנפים אבקת סוכר ומקפלים פנימה. מזלפים עיגולים בקוטר שני ס"מ בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעט מן הסוכר הצהבהב ואופים בחום 110 מעלות כשעה ורבע.
מרכיבים את העוגה: מורחים שכבה דקה של ריבת תפוזים על עוגות השוקולד ומדביקים את נשיקות המרנג על העוגה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

עוגת באלאנס. מזלפים את המרשמלו בצורת נחש מפותל // צילום: איתיאל ציון
עוגת באלאנס (פרווה)
עוגה מעניינת למראה, המורכבת מביסקוויט שוקולד ומריבת תות, בעיטור קרם מרשמלו. זהו מתכון בטוח שאת המחמאות עבורו תקצרו - אולם בשביל המחמאות צריך גם להשקיע.
לביסקוויט שוקולד (לתבנית בקוטר 18 ס"מ):
• 20 גרם אבקת קקאו מנופה (כף)
• 60 גרם קמח מנופה (1/2 כוס)
• 3 יחידות חלבונים מידה L
• 80 גרם סוכר (1/3 כוס)
• 3 יחידות חלמונים מידה L
למילוי תות:
• 300 גרם מחית תות שדה או תות שדה טרי טחון
• 5 גרם פקטין (להשיג בחנויות המתמחות)
• 40 גרם סוכר (1/4 כוס)
• 40 גרם דבש (2 כפות)
למרשמלו תות שדה־פטל:
• 28 גרם ג'לטין
• 100 מ"ל מים קרים (1/2 כוס פחות כף)
• 300 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
• 70 גרם מחית תות שדה
• 250 גרם דבש
• 70 גרם מחית פטל
לקישוט:
• 150 גרם שוקולד מריר מטומפרר בצורת עיגול בקוטר 20 ס"מ ובעובי 3 מ"מ
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מומלץ להתחיל את הקצפת החלבונים בהוספת כף סוכר ורק אחרי שהקצף מלבין להוסיף בהדרגה את יתרת הסוכר, תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף מבריק ויציב. טורפים מעט את החלמונים בקערה קטנה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים אל החלבונים המוקצפים בהדרגה.
מנפים את הקמח ואבקת הקקאו יחד ו"מקפלים" בעזרת מרית לתערובת המוקצפת, בתנועות עדינות, עד לקבלת קציפה תפוחה ואחידה.
מחממים תנור ל־190 מעלות. מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים ומורחים כל אחד בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. משטחים לגובה אחיד, אופים כשמונה דקות ומצננים.
מכינים מילוי תות: בסיר קטן מחממים מחית תות שדה ודבש. מערבבים סוכר ופקטין ומכניסים לסיר עם התערובת החמה. מביאים לרתיחה (חשוב לערבב כל הזמן במהירות איטית) וממשיכים לבשל שתיים־שלוש דקות לאחר הרתיחה תוך כדי ערבוב. מורידים מן האש, מעבירים לקערה, מניילנים ומצננים.
מכינים מרשמלו: מערבבים בקערה אבקת ג'לטין ומים קרים, משאירים כעשר דקות על גבי משטח העבודה, בטמפרטורת החדר. מרתיחים את הסוכר, מחית תות השדה ו־100 גרם דבש ומבשלים כשתי דקות על אש בינונית. מורידים מן האש ומוזגים לקערת המיקסר שבתוכה 70 גרם מחית פטל ו־150 גרם דבש, ומקציפים הכל במהירות גבוהה.
מכניסים את הג'לטין המושרה במים קרים לעשר שניות במיקרוגל (כדי שיימס) ומוזגים אותו ישירות לקערת מיקסר תוך כדי הקצפה. מקציפים כשמונה דקות עד לקבלת מרשמלו תפוח ובהיר, ומעבירים לשק זילוף.
מרכיבים: מורחים שכבה אחידה של ריבת תות שדה על ביסקוויט שוקולד אחד. מכסים מעליה בביסקוויט השוקולד השני וחוצים את העוגה לשניים - מתקבלים שני חצאי עיגול (כמו שני סנדוויצ'ים). מורחים על חצי עוגה את יתרת הריבה ומניחים מעל את חצי העיגול השני - כך שמתקבל סנדוויץ' עם ארבע שכבות של ביסקוויט ושלוש שכבות של ריבת תות שדה. מעמידים את הסנדוויץ' על צידו הישר ומתקבלת עוגה בצורת קשת.
חותכים פתח אלכסוני קטן בקצה שק הזילוף ומזלפים את המרשמלו בצורה של נחש מפותל (ראו תמונה). חוצים את עיגול השוקולד המריר, מניחים בכל צד מחצית ומעטרים בריבת תות שדה על המרשמלו המזולף.

עוגת תבלינים ותפוזים. אפשר גם בגרסת פרווה
עוגת תבלינים ותפוזים
עוגה בחושה נמוכה, מצופה בגלייז תפוזים. אם תרצו אותה בגירסת פרווה תוכלו להחליף חמאה במחמאה, ואם תרצו להרשים את האורחים עוד יותר, תוכלו להכין את נשיקות המרנג שבמתכון הראשון ולצפות את העוגה.
לעוגה (לתבנית בקוטר 18-20 ס"מ):
• 150 גרם חמאה רכה
• 200 גרם סוכר (כוס)
• 70 גרם קמח (1/2 כוס)
• 120 גרם אבקת שקדים (כוס)
• קורט מלח דק
• 1/2 כפית קינמון
• 3 ביצים מידה L
• 60 גרם מיץ תפוזים (1/4 כוס)
לזיגוג:
• 120 גרם אבקת סוכר (כוס)
• 2 כפות מיץ תפוזים
מחממים תנור ל־180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה במשך כחמש דקות לקרם אוורירי - יש לעצור את המיקסר מדי פעם ולגרד את תחתית הקערה. מוסיפים סוכר ומקציפים שוב, עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים במהירות איטית את הקמח, אבקת השקדים, הקינמון והמלח ומערבבים במהירות איטית. מוסיפים את הביצים בהדרגה ולבסוף את מיץ התפוזים.
מעבירים לתבנית בקוטר 18-20 ס"מ, אופים ב־180 מעלות 22-25 דקות ומצננים את העוגה.
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה אבקת סוכר ומיץ תפוזים עד שמתקבל זיגוג לבן וחלק. מצפים את חלקה העליון של העוגה ומעטרים בקליפות הדרים. מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים.
shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו