צילום: משה שי // נמל אשדוד

בית הדין: על עובדי נמל אשדוד לשוב לעבוד

הוועד: השופט חייב את ההנהלה שלא לנקוט צעדים חד צדדיים עד לדיון הבא בעוד שבועיים

בית הדין לעבודה בב"ש, הורה היום (שלישי) לעובדי נמל אשדוד לחדול מעיצומיהם שנמשכים מיום ראשון והורה לעובדים ולהנהלת הנמל לשבת למו"מ כדי לפתור את המחלוקות ביניהם ולהיכנס למשא ומתן אינטנסיבי שימשך שבועיים. בהנהלת הנמל אמרו כי במסגרת שיבושי העבודה של העובדים, שהחלו ביום ראשון האחרון הם השביתו את מערכת המחשוב של מנגנון המכולות מה שגרם להאטה חמורה בעבודה ולתורים ארוכים של משאיות בכניסה לנמל. בעקבות השיבושים ירדה תפוקת העבודה של הנמל לכ-20% בלבד.

הסיבה לשיבושים לדברי ההנהלה היא "כוונת הנהלת הנמל להחליף את מזכירת הוועד המנהל, מיכל לוגסי, שעל פי דוח מבקר המדינה במסגרת תפקידה כחברה בוועדות הקליטה בנמל, היא דירגה 78 מועמדים שלא היו להם קשרי משפחה לעובדים בנמל בתחתית דירוג הכישורים – באמצעות הענקת הציון המינימלי 1 – ובמקביל הגדילה את סיכויים של מקורבים באמצעות הענקת דירוג 10."

נציין כי ביום שני הודיע אכן מנכ"ל הנמל בפועל, יצחק בלומנטל, להסתדרות החדשה, כי הוא דורש להחליפה בוועדת המכרזים בעובד אחר במטרה לשמור על מנהל תקין בנמל ולמנוע קבלת עובדים שלהם קרובי משפחה המועסקים בנמל – דבר האסור על פי תקנות רשות החברות.

מהנהלת הנמל נמסר: "אנו מרוצים מהחלטת בית הדין. הנהלת נמל אשדוד תמשיך לעשות כל אשר בידה כדי לשמור על חוקי מנהל תקין ולקבל לעבודה בנמל רק את העובדים המקצועיים ביותר ורק על סמך כישוריהם כדי לתת ללקוחותינו את השירות המקצועי, היעיל והטוב ביותר שיש".

יו"ר הועד אבינועם שושן שלח מכתב בתחילת השבוע למנכ"ל הנמל בפועל יצחק בלומנטל ובו האשמות על ליקויים לכאורה בפעילות הנמל עוד ב-2004, בעת שבלומנטל כיהן בתפקיד שונה. ואולם מטעמו של בלומנטל נתקבלה הכחשה גורפת להאשמות.

בועד העובדים של נמל אשדוד מסרו אתמול כי לפי פסיקת ביה"ד לענייני עבודה, "ההנהלה מחויבת לנהל עם העובדים מו״מ יומיומי בנוכחותו של מ"מ מנכ"ל הנמל, יצחק בלומנטל, על מנת לפתור את הנושאים שבמחלוקת. השופט חייב את ההנהלה שלא לנקוט צעדים חד צדדיים או צעדים משמעתיים, עד לדיון הבא, שיתקיים בעוד שבועיים." עוד מסרו בועד כי במהלך הדיון אמר השופט סופר לנציגי ההנהלה: "אתם משחקים כמו אנשים שהכבוד מאוד מאוד חשוב להם".

דרבי הכדורסל יתקיים כמתוכנן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...