מטוסי העתיד כבר כאן - ואין להם חלונות!
אתם בטח שואלים את עצמכם: "מה מהפכני בזה?", אבל אם נגיד לכם שכל המטוס יהיה מסך מגע אחד גדול שמקרין לכם את מה שקורה בחוץ?
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
חברה בריטית הציגה פיתוח מהפכני בתחום התעופה – מטוסים ללא חלונות.במטוס ללא החלונות, יוחלפו דפנות המטוס במסכים דקים וגמישים, במהלך הטיסה יוכלו הנוסעים לצפות במתרחש מחוץ למטוס, על ידי מצלמה מיוחדת שתוצמד לחלק החיצוני של המטוס ותציג לנוסעים את המתרחש בחוץ. מסכי המגע ישמשו את הנוסעים גם לגלישה באינטרנט או בדיקת מיילים בין העננים.

מדובר ביוזמה של מהמרכז לתהליכי חדשנות (CPI) והיא עדיין בגדר רעיון ובשלב המוקדם מאוד של העיצוב, אולםמפתחי המוצר מאמינים שהיא תוכל להפוך למציאות תוך עשור.

המערכת תאפשר לנוסעים לשלוט בצבעי המסך מזוהים עם זריחה ושקיעה
המסכים לא נועדו להנאתם של הנוסעים בלבד, מטרתם בין השאר להפחית את משקל המטוס, ובכך לחסוך בעלויות הדלק של חברת התעופה ושל הנוסעים. כך, שלא מן הנמנע שהמטוסים האלה ישרתו אפילו אתת חברות הלואו קוסט החביבות על הישראלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו