שלב חשוב נוסף לשבירת המונופול של יס והוט בשידורי הטלוויזיה בישראל: ועדת השרים לחקיקה אישרה היום פה אחד את חוק עידן פלוס, שיאפשר את שידור התכנים החינמיים גם באינטרנט. לאישור ההחלטה חשיבות רבה לאור העובדה, שמערך השידור של עידן פלוס ייתרחב, וייתווספו לו ערוצים נוספים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
יוזם הצעת החוק, שר התקשורת גלעד ארדן הגיב להחלטה ואמר: "כדי להגביר את התחרות ולשבור את המונופול של הוט ויס, נאפשר את שידור הערוצים בחינם גם באינטרנט, ובכך נעודד חברות תקשורת להיכנס לתחום הטלוויזיה הרב ערוצית להתחרות בכבלים ובלווין".
החוק יחייב את הרשות השנייה להקים אתר אינטרנט, שיאפשר לכל אזרח גישה לצפייה בתכני עידן פלוס הכוללים את עהרוצים: 1,2,10, 33 ו 99 . בקרוב, כאמור, יתווספו ערוצים נוספים ללא תמורה. הסעיף המרכזי בחוק קובע, שגם גורמים מסחריים יוכלו להפיץ לציבור ערוצים אלה, ובכך תתאפשר תחרות של חבילות תוכן מול הכבלים והלווין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
