מניחים את היסודות למצווה הבאה // מניחים את היסודות למצווה הבאה

סוכה, שלום

מצווה רודפת מצווה: יום הכיפורים יצא - וברחבי הארץ כבר בונים את הסוכות

בשביל בני משפחת ביתן מהרצליה, המסורת היא לא רק קישוט: אתמול בערב מייד עם תום הצום, הם כבר עסקו בהקמת הסוכה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ההורים ויקי ורויטל והילדים אוראל (11) ונהוראי (5 וחצי), ירדו מהקומה השנייה שבביתם אל רחבת החניה והחלו בבניית הסוכה. 

ויקי ושני הבנים הניחו בדים לבנים וכיסויי חלונות צבעוניים עם הכתובית "שאלו שלום ירושלים" וציורים של ירושלים ובית המקדש. אוראל אמר כי "חיכיתי כל יום הכיפורים כדי לבנות את הסוכה, אני הכי אוהב לעזור לאבא. חלק מהקישוטים יש לנו. חלק אנחנו עוד צריכים להכין". ויקי ציין כי "יש עוד זמן לקישוטים. היום המצווה היא רק לשים מסמר ראשון. אבל אנחנו מהמהדרין". 

מה עם האושפיזין? רויטל אומרת כי "אני מזמינה את כל עם ישראל להיות האושפיזין שלנו. זה חג שאני מאוד אוהבת. יוצאים החוצה, יש בזה שינוי". 

ובינתיים כבר יש אורחת ראשונה שמגיעה לסוכה. אילנית קליימן, שעלתה לישראל מקוסטה ריקה לפני שש שנים. "עליתי בדיוק בסוכות ועל המטוס היו ארבעת המינים", מספרת אילנית. לדבריה, "העבירו אותם בין היושבים במטוס, ובירכנו את הברכות וזה היה מאוד מרגש, כך שהחג הזה הוא מאוד מיוחד עבורי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...