אין קול ואין עונה
דה וויס, ראשון, 21:00, ערוץ 2
רגע לפני שהיא מקרטעת לשלב השידור חי, "דה וויס" סגרה אמש עוד תוכנית שמן הסתם לא תשבור את שיאי הרייטינג, אבל נאבקה כדי לא לשבור את שיאי השעמום.
לא עקבתי אחרי ביקורות טלוויזיה בעת האחרונה, ויכול להיות שאמרו את זה קודם לפניי, זה לא משנה. "דה וויס" לא עומדת בציפיות שלה מעצמה, ולא של הצופים.
נכון, בכתב ההגנה של התוכנית יש טיעונים מקלים לעונש: המלחמה הארורה שהתרחשה כאן בקיץ הוציאה לאנשים את החשק לשמוח ולרקוד, ומשכה את העונה כמו מסטיק.
כמות הכישרונות בישראל לא גדולה מספיק בשביל להכיל כל כך הרבה ריאליטי שדורש כישרון כמו שירה, ובכלל נראה שתוכניות מוסיקה (חוסר ההצלחה של "הכוכב הבא" ברחבי העולם הוא ההוכחה המובהקת לכך) צריכות להמציא את הגלגל מחדש בשביל להשאיר את הצופים מרותקים.
גם הפורמט של התוכנית שכבר מזמן הוכיח שהאודישנים הרבה יותר מעניינים מכל שלב אחר בו, לא מוסיף לחבר'ה כשאנחנו נכנסים לסופה של העונה השלישית ומי יודע מה יקרה ברביעית, אם בכלל תתקיים עונה כזו.
בשביל רייטינג שנע סביב ה־24 אחוזים, לא צריך ארבעה מנטורים יקרים, כשהספרות על הממיר מראות 22, גם הדג כספיון יכול להגיע לנתונים דומים בשעה תשע בערב.
קשה להצביע מה בדיוק לא עובד השנה ב"דה וויס". בתור התחלה ולזה שם לב כל צופה שעיניו בראשו, ההפקה עושה כל שביכולתה כדי למתג את התוכנית כ"חיים שכאלה" לקריירה של אביב גפן. בפרומואים, בשיווק של התוכנית, אפילו מתי כספי הגדול הגיע כדי לשמש תפאורה למנטור שעד כה לא הצליח להביא לניצחון של אף אחד מהחבר'ה שבחרו ללכת איתו בעונות הקודמות.
בנוסף, קשה לשכוח את ההתבזות של כל העושים במלאכה בפרשת גילי ארגוב, עת הפך לקורבן נוסף בתעשיית הרייטינג. גם אם גפן מחזיק את התוכנית בהומור שלו, בהתנשאות שלו על שרית חדד ובציניות שלו, עדיין לא מובן מה כל כך דחוף לדחוף אותו בכוח לניצחון. משחק מכור הוא הדרך הבטוחה להפסיד את הצרכנים שלך. ואולי גפן יהיה שם כדי לסגור את האור, הרבה אחרי ששאר המנטורים האחרים יחזרו לעיסוקים היותר רציניים שלהם.
סוגיית המנטור הרביעי אף היא התגלתה כבעייתית. רמי קלינשטיין הוחלף במשינה שהוחלפו במוש בן־ארי ועדיין זה לא זה. בן־ארי אולי יותר טוב מאחרים שישבו בכיסאו, אבל נדמה שהתוכנית עשתה לו יותר טוב ממה שהוא עשה לתוכנית.
רחמיי על המלהקים בעונה הרביעית, אם בכל זאת יחליטו להוציא כזו לדרך.
אז מי יזכה בעונה הזו והאם זה באמת משנה? מהעונה הזו אני לפחות עד עתה, אקח את מישה קירקילן שחזר לנסות את מזלו בעוד תוכנית ריאליטי לאחר שהבין שהעולם האמיתי הוא הכי רחוק מהאולפנים בנווה אילן.
האם זה ימנע מעוד אלפי נערים ונערות ברחבי ישראל לנסות את מזלם בריאליטי הבאים? הצחקתם את החבר'ה בראול ולנברג פינת רחוב הברזל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו