"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בירושלים הבנויה
גביע ווינר־סל, שייצא הערב לדרך, יעמוד בסימן פתיחת הארנה החדשה • המועד המוקדם עשוי להקשות על לא מעט קבוצות • ועל תופעה מעודדת: סגלים שמושלמים מוקדם
הפועל ירושלים באימון ראשון בארנה // צילום: הפועל י-ם האתר הרשמי // הפועל ירושלים באימון ראשון בארנה

בירושלים הבנויה

גביע ווינר־סל, שייצא הערב לדרך, יעמוד בסימן פתיחת הארנה החדשה • המועד המוקדם עשוי להקשות על לא מעט קבוצות • ועל תופעה מעודדת: סגלים שמושלמים מוקדם

אבי סגל
, עודכן

1.טורניר ווינר־סל ייערך השנה בסימן המקום והמועד. המפעל, שיתקיים העונה בתאריך מוקדם מהרגיל, יחנוך את הארנה החדשה בירושלים. זאת אמנם נקודת ציון מסורתית לפתיחת העונה, אבל זו עדיין רחוקה מלהיפתח.

לא בכל יום נחנך אולם כדורסל בישראל, בטח שלא הגדול בארץ. מדובר במאורע של דור. מהיום יד אליהו כבר לא יהיה האולם מספר 1, מהיום לא יהיה רק אולם אחד של לפחות 10,000 מקומות בישראל. הסקרנות וההתלהבות בהתאם, והארנה (במתכונת של 7,500 מקומות בלבד בינתיים) צפויה להיות מלאה בכל שלושת ימי הטורניר (שניים ממשחקי רבע הגמר ייערכו בראשל"צ).

זהו רגע שיא של רנסנס בתחום האולמות בכדורסל הישראלי. במהלך העונה ייפתח האולם החדש של הפועל ת"א, ועד העונה הבאה ייפתח גם האולם החדש בחולון. עוד לפני נפתח האולם בבאר שבע, רוממה שופץ ועל הפרק גם אולם חדש בראשל"צ.

2. מאז היווסדותו של גביע ווינר־סל ב־2006, זכו בו שלוש קבוצות שונות: מכבי ת"א (חמש פעמים), הפועל ירושלים (פעמיים) ואליצור אשקלון (פעם אחת).

זהו המועד המוקדם ביותר של הטורניר, שנערך בדרך כלל שבועיים לפני פתיחת הליגה. הסיבה להקדמה היא ההתחייבות בפני הספונסר, הטוטו, להשתתפות מלאה של כל הקבוצות. בעבר נעדרה מכבי ת"א פעמיים ובעונה שעברה היתה זו מכבי חיפה.

העונה הוחלט שלא יהיו היעדרויות, ובעקבות יציאתן של מכבי ת"א ומכבי חיפה למשחקים בארה"ב והשתתפות הפועל ירושלים במוקדמות היורוליג, הוקדם המועד כך שתהיה השתתפות מלאה. כך נוצר מצב בעייתי משהו, שטורניר פתיחת העונה נערך כארבעה שבועות לפני פתיחת הליגה (שתיפתח ב־12 באוקטובר). שלוש הקבוצות המדוברות יהיו פעילות במשך התקופה הזו, חלק מהקבוצות יחלו את משחקי השלב הראשון בגביע, אבל יהיו כאלה שיצאו עכשו למיני־פגרה.

3.למרות התאריך המוקדם, נצפה בתופעה חדשה: הסגלים המלאים של הקבוצות. למרות שאנחנו עדיין לא קרובים לפתיחת הליגה, רק קבוצה אחת שתשתתף בטורניר (נס ציונה) חסרה זר אחד בסגל. כל השאר השלימו אותו (אשדוד, שמשחקת במשחקי הראווה, עוד חסרה זר) וגם הסגלים הישראליים רובם מלאים.

כל זה קורה דווקא אחרי קיץ קשה מבחינה ביטחונית, דבר שאמור להקשות על החתמת זרים. ייתכן שאנחנו חוזים בסוג של התבגרות אצל הקבוצות בכל הקשור לבניית סגלים עם תכנון וסדר, בניגוד להמתנה לרגע האחרון או לבנייה תוך כדי העונה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...