"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האנטי-גיבור
הוא לא נבחר מעולם לאולסטאר, אין לו גינונים של כוכב והוא ניזון בעיקר מאחרים • כל זה מספיק לקנת' פאריד להיות השחקן הכי חשוב של ארה"ב במונדובאסקט • הערב הוא פוגש את ליטא בחצי הגמר
פאריד. בכלל לא חשבו שיהיה בסגל // צילום: אי.אף.פי // פאריד. בכלל לא חשבו שיהיה בסגל

האנטי-גיבור

הוא לא נבחר מעולם לאולסטאר, אין לו גינונים של כוכב והוא ניזון בעיקר מאחרים • כל זה מספיק לקנת' פאריד להיות השחקן הכי חשוב של ארה"ב במונדובאסקט • הערב הוא פוגש את ליטא בחצי הגמר

שרון קינן
, עודכן

על פי ההיגיון האמריקני, קנת' פאריד אמור היה להעביר את הקיץ בביתו שבדנבר, הרחק־הרחק מהתגוששות לא זוהרת במיוחד עם סולתה ושמנה של הכדורסל הפיני או הניו־זילנדי. כשהארכת חוזה אטרקטיבית במדי הנאגטס עומדת על הפרק, הדבר האחרון שהפורוורד היה מעוניין בו הוא פציעה בזמן הכי לא נכון.

רק שפאריד (24, 2.03 מ') הוא במובנים רבים אנטי־תזה לנבחרת ארה"ב לדורותיה: אין לו גינונים של כוכב, הוא לא נבחר מעולם למשחק האולסטאר, ניזון בעיקר מאחרים וחשוב מכל - משחק באותה צורה גם אם מולו ניצבים טים דאנקן או האנו מוטולה.

בינתיים זה מספיק במונדובאסקט הנוכחי ל־13 נק', 71 אחוזים מהשדה (ראשון באליפות), 8.1 ריב' ובעיקר - למועמדות לתואר ה־MVP של הטורניר. אם יש איזשהו מסר שהכדורסל האמריקני יכול לקחת בינתיים מהאליפות הזו, אז הוא משתרע בשבועיים האחרונים היטב על פני כל שערה ושערה בראסטות המעוצבות של פאריד. הערב הוא פוגש את ליטא בחצי הגמר ואם לא יהיו הפתעות מיוחדות, האמריקנים צפויים למצוא את עצמם בטיול לגמר עוד לפני שיספיקו להגיד "יונאס ולנצ'יונאס".

מי צריך קליעה?

לחשוב שרק לפני חודש וחצי פאריד נראה כמו מועמד ודאי להיחתך מהסגל האמריקני, בעיקר בשל המוגבלות ההתקפית שלו. אז הגיעו להן הפציעה של פול ג'ורג והפרישה של קווין דוראנט ושינו לחלוטין את הקונספציה של מייק ששבסקי. מהרכב נמוך - עם דוראנט או ג'ורג' בעמדה מספר 4 - המאמן נאלץ לבחור בסגל מעובה גבוהים. פאריד קיבל הזדמנות במשחקי ההכנה והשאר היסטוריה. לפתע, בעידן שבו כל שחקן פנים חייב להיות רכז בפוטנציה, הופך פאוור פורוורד ללא קליעה מחצי מרחק - אבל עם הרבה נוכחות מתחת לסל - לשחקן החשוב ביותר של ארה"ב בטורניר.

544
544

פאריד עם סטף קארי. מעמדו ב-NBA יתחזק // צילום: GettyImages

מדובר כנראה בהמשך טבעי לקריירה של ה"מאנימל", שנולד למשפחה מוסלמית בניוארק והפך לאבא בגיל 20. הוא בקושי גויס למכללות, העביר ארבע שנים טובות במורהד סטייט, שבהן שבר את שיא הריבאונדים של ה־NCAA, ולמרות זאת נבחר רק במקום ה־22 בדראפט 2011. ממוצעים שנושקים לדאבל־דאבל בשנתיים האחרונות בדנבר כבר אמורים לסדר לו הארכת חוזה מרופדת.

ולמרות הכל, המונדובאסקט האמיתי יחל עבור האמריקנים ופאריד רק ביום ראשון ב־22:00 בערב - בגמר צפוי מול ספרד. כשמצד אחד יעמוד קו פנים עם 12 משחקי פלייאוף בלבד באן.בי.אי - פאריד (12), אנתוני דיוויס (0) ודמרכוס קאזינס (0) - ומהצד האחר אחד עם 216 כאלה - פאו (105) ומארק (42) גאסול וסרג' איבקה (69) - רק אז, תוכל ארה"ב לעמוד למבחן ראשון (ואחרון).

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...