האם מתגלעים קשיים חדשים בביצוע עיסקת הרכישה של תנובה על ידי ברייט פוד הסינית? הערכות של גורמים יודעי דבר גורסות כי הסינים עשויים לדרוש בקרוב מקרן אייפקס הפחתת מחיר בעיסקת תנובה - ייתכן שאף בסכומים משמעותיים של מאות מיליוני שקלים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כזכור, כשהגיעו הצדדים להסכמות על מכירת תנובה מוקדם יותר השנה, נמכרה השליטה בה (56.1%) מקרן אייפקס הבריטית לברייט פוד הסינית לפי שווי של 8.6 מיליארד שקלים. ככל הידוע, טרם נעשתה פנייה רשמית לקרן אייפקס בנדון, ובכיריה אף לא זומנו לסין כדי לבצע שינויים במו"מ.
נזכיר כי העיסקה המקורית כבר היתה אמורה להיות מושלמת בשליש האחרון של אוגוסט. אולם סמוך לאותו מועד הודיעה חברת מבטח שמיר, המחזיקה בנתח מתנובה, למשקיעים בבורסה של תל אביב כי מועד השלמת המו"מ הוארך עד תחילת חודש אוקטובר הקרוב, וכי אם הצדדים לא יגיעו להסכמות בנושא עד המועד החדש, תחול דחייה נוספת של שלושה חודשים.
לא ברור מה גורם לסינים לדרוש לכאורה הנחה - האם מדובר בירידה בביצועים העסקיים, שייתכן שנתגלתה על ידיהם כחלק מהמו"מ וקבלת הפרטים הפיננסיים, או שמא מדובר בקשיים רגולטוריים פנימיים בסין עצמה? נזכיר כי בחודש שעבר נעצר גורם בכיר בברייט פוד לשעבר בחשדות לכאורה של שוחד ומעילה. גורם יודע דבר העריך אתמול כי הסינים חפצים עדיין בעיסקה. בחברת ברייט פוד ובקרן אייפקס ביקשו שלא להגיב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו