מחרתיים תחל במפרץ אילת בפעם העשירית תחרות הצילום התת־ימי, הגדולה והמוכרת ביותר בעולם, אילת הים האדום. בניגוד להרבה תחרויות אחרות בעולם, שאליהן שולחים צילומים מוכנים, התחרות באילת היא "חיה" ובזמן אמת. הצלמים מגיעים לאילת, מצטיידים בציוד צלילה, מעמיסים מצלמות ותאורה ויורדים למים. במקצה האילתי אין אפשרות לערוך או לשפץ את התמונות, והצלמים חייבים להסתמך על כישוריהם, המצלמה, הנוף הימי ותנאי הסביבה בזמן הצילום. צלמים חובבים יכולים להצטרף לאחת משלוש הקטגוריות לחובבים, אופנה מתחת למים, דג השנה, צילומי מאקרו, צילומי זווית רחבה ועוד.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
לתחרות מגיעים מדי שנה צלמים מכל העולם, ובהם זוכי תחרויות בינלאומיות שונות מהשורה הראשונה של הצילום בעולם. לדברי מפיק התחרות, דוד פילוסוף, זו השנה הראשונה שבה תהיה נוכחות סינית בתחרות. המשלחת כוללת צלמים תת־ימיים, צוללים ונציגי חברות מסחריות העוסקות בתחום הצילום והצלילה. בראש המשלחת עומד ג'ים צ'ן מטייוואן, הזוכה הגדול של תחרות הצילום התת־ימי שנערכה בחודשים האחרונים בכמה אתרי צלילה במזרח הרחוק. הצוות הסיני אף ישתתף בניסיון לשבור את שיא גינס ב"מספר הצוללים שיצללו בבת אחת לספינה טבועה".
כמיטב המסורת של התחרות, בסיומה עורכים משתתפיה צלילה משותפת אל הסטי"ל "סופה" שנחה על קרקעית הים בחוף אלמוג באילת. זו אחת מחמש "ספינות שרבורג" שהוברחו לישראל למרות האמברגו הצרפתי. השנה, במלאות 45 שנה למילוט הספינות, הוחלט לערוך צלילת הוקרה והצדעה לזכר המבצע. למשימה גויסו יותר מ־200 צוללנים שיצללו אל הסטי"ל וידגמנו עבור הצלם הצרפתי Nicolas Barraque, מומחה לצילומי פנורמה מתחת למים, שמגיע במיוחד. נציגי ספר השיאים של גינס יגיעו לבדוק אם יישבר השיא העולמי. התחרות נערכת בחסות משרד התרבות והספורט, משרד התיירות הישראלי, המשרד לפיתוח הנגב והגליל, עיריית אילת, רשות הצלילה, מועדוני הצלילה האילתיים ונותני חסות בינלאומיים.
מי שרוצה להצטרף לצלילת השיא ב־12 בספטמבר יכול להירשם באתר http://idive.co.il.
לחגוג עם נשרים
יום הנשרים הבינלאומי, חי־בר בכרמל // צילום: אטי קוריאט
מחר בין השעות 10:00 ל־14:00 תציין רשות הטבע והגנים כמדי שנה בשנה את "יום הנשר הבינלאומי" עם שאר מדינות העולם. המטרה ביום המיוחד הזה היא להעלות את המודעות לסכנות הצפויות למלך העופות כגון אובדן בתי גידול, ציד, התחשמלויות והרעלות.
הציבור הרחב מוזמן להגיע לחי־בר בכרמל ליום שמוקדש כולו לנשר המקראי השרוי בסכנת הכחדה, שבמסגרתו יתקיימו מגוון פעילויות הסברה, סדנאות יצירה ואיפור, סימון ושחרור נשרים אל הטבע ועוד פעילויות המתאימות לכל המשפחה ובעזרתן אפשר ללמוד ולחוות את מאמצי שימור אוכלוסיית הנשרים בארץ ובעולם וכן להתרשם מקרוב מייחודם של הנשרים, להבין מה הסכנות שאורבות להם והביאו אותם לסף הכחדה ולהבין מדוע חשוב כל כך שיישארו חלק מהנוף הטבעי בארץ ובעולם.
החי־בר בכרמל מוקדש לגידול בעלי החיים הנתונים בסכנת הכחדה או אשר נכחדו מן האזור ולהשבתם לטבע. נוסף על נשרים ועל עופות דורסים, נמצאים במקום גם גרעיני רבייה של היחמור, הפרס ואייל הכרמל, שאף הם חלק מפרויקט ההשבה לטבע.
ללא תשלום נוסף על דמי הכניסה לאתר. חינם למנויים.
תחנה ומושבה בבנימינה
בעלי עסקים בבנימינה החליטו לנקוט יוזמה ולקדם יחד את העסקים שלהם. הם הקימו שני מתחמים עיקריים: מתחם התחנה - סמוך לתחנת הרכבת של בנימינה, ומתחם המושבה - ברחוב המייסדים וברחובות המושבה הסמוכים. בין כרמים ושדות בעלי העסקים מזמינים את הציבור הקרוב והרחוק לבוא לבקר, להתפנק וליהנות ממקומות ייחודיים, קסומים ומעניינים במתחם התחנה ובמתחם המושבה, שם אפשר לטעום מהטעם של פעם. המיזם יצא לדרך עם מספר התחלתי של 12 עסקים, מהבולטים באזור התעשייה הסמוך לרכבת ("מתחם התחנה").
במהלך הקיץ הצטרפו למיזם עסקים נוספים מאזור לב המושבה (רחוב המייסדים וסביבתו) וכך נולד עוד "אח" במיזם - "מתחם המייסדים", עם עוד עסקים בתחומים מגוונים. יחד, באווירה קהילתית ועם הרבה פרגון זה לזה, לטובת ההצלחה של כולם, יצרו לעצמם בעלי העסקים, החנויות והאמנים המגוונים שיתוף פעולה באמצעות מעין מינהלת מגובשת של בעלי העניין, רובם תושבי האזור, שמבקשים להעלות את בנימינה על המפה העסקית, נוסף על המפה התיירותית בארץ.
ספינינג על קרח
מרתון ספינינג במרכז קנדה, מטולה // צילום: יח"צ
מרכז קנדה במטולה יקיים היום בין 10:00 ל־13:00 מרתון ספינינג על קרח על משטח הקרח האולימפי במרכז. הרעיון נולד בראשו של שמוליק מלול, מאמן הכושר והספינינג הידוע בגליל, שיחד עם מנהל השיווק, אייל גרינוולד, ומנכ"ל מרכז קנדה, בועז שטרן, גיבש תוכנית פעולה. לקראת האירוע הונח מצע דשא סינתטי על משטח הקרח, ועליו יונחו 100 זוגות אופניים. לאירוע יגיעו מאמני הספינינג המובילים בארץ, שמונה מאמנים שיתחלקו לשני מקצים, כל מקצה יימשך כשעה וחצי ברצף על הקרח, כאשר סביב הרוכבים תופענה מחליקות מקצועיות. כל מאמן יביא את המוסיקה הייחודית שלו ודי.ג'יי מקצועי יערוך את החומר לרשימה אחת שתתנגן לאורך האירוע.
במקביל תתקיים במרכז קנדה מסיבת בריכה מדליקה, לצד שלל פעילויות המקום, באולינג, קולנוע בשבעה מימדים, חדר כושר, קנדה קידס, מתחם פעילות לקטנטנים, שלל טיפולי גוף בספא ודוכני מכירה. מחיר כניסה לציבור הרחב ליום זה בלבד: 25 שקלים כולל שימוש במתקנים. לפרטים: www.canada-centre.co.il 04-6950370.
טעימות בגליל
במרכז המבקרים יקב הרי גליל בקיבוץ יראון יערכו היום בין 10:00 ל־15:00 הרמת כוסית לשנה החדשה וסדנת טעימות יין עם הייננים של יקב הרי גליל לכבוד פתיחת תערוכת צילומי כרמים של עמית גרון. הכניסה ללא תשלום. בשעות 11:30 ו־13:00 יתקיימו סדנאות טעימת יין עם יינני היקב מיכה ועדיה ובועז מזרחי־אדם: על קסם יצירת הבלנד וכיצד נוצרו היינות גליל אלון וגליל אלה במחיר 10 שקלים. לפרטים: 04-6868748.
בירות בוטיק בשריגים
מטיילים ותיירים המגיעים לאזור שפלת יהודה והסביבה בימי שישי ושבת יכולים להגיע בין 11:00 ל־17:00 למרכז המבקרים של מבשלת שריגים ולהצטרף לסיור, העובר דרך המבשלה ומתקני ייצור הבירה וחוזר לדלפק הטעימות. בסיור הסבר על הסביבה ומיקום המבשלה, חומרי הגלם וסוגי הבירה, תהליך הייצור, סיור בין דודי, הבישול ומיכלי התסיסה, הסבר על הבירות וכמובן - טעימות מהבירות.
מבשלת שריגים, בבעלות הבשלנים עופר רונן ואוהד אילון, היא מבשלת בוטיק המייצרת את סידרת עמק האלה המייצגת בירות בסגנון אירופי קלאסי וסידרת רונן המייצגת את הפירוש של בעלי המבשלה לסגנון בוטיק אמריקני, עשיר בטעמים וארומה. לפרטים: www.srigim-beer.co.il.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו