יום המשחקים השלישי של אליפות העולם בכדורסל יצא אמש לדרך עם שישה משחקים בלבד כאשר בתים ג' ו-ד' זוכים למנוחה. ההפתעה של היום הגיע מכיוונה של סנגל בעוד ארגנטינה נמנעה מהפסד מביך לפיליפינים.
בית א'
ספרד - ברזיל 63:82
נבחרת ספרד פגשה את אמש נבחרת ברזיל ופשוט התעללה בה ללא רחמים. לה רוחה כבר עם מאזן מושלם של שלושה ניצחונות ושלושה משחקים ודחיפה גדולה מהקהל הביתי.
הברזילאים אשר הרשימו מאוד בשני המשחקיהם הראשונים, כשגברו על צרפת והביסו את איראן ב-29 הפרש, אך מול המכונה הספרדית הם פשוט נראו חסרי אונים.
הרבו לקלוע לספרד: פאו גאסול 26 נקודות (8 מ-10 לשתיים, 3 מ-5 מהשלוש) ו-9 ריבאונדים, רודריגס 12, נבארו 10, מארק גאסול 8. לברזיל: ברבוסה 11, וארז'או 10, מרסלינו הוארטאס 8.
***
צרפת מצאה משחק להירגע בו אחרי שתי דרמות מול ברזיל (הפסד) וסרביה (ניצחון). היא הביסה את מצרים שעדיין לא ניצחה בטורניר 55:94. לוברן 12 ופייטרוס 11 הירבו לקלוע לצרפת.
באותו ניצחה סרביה את איראן 70:83. לסרביה הרבו לקלוע: בייליצה 18 נק' ובוגדנוביץ' 16 נק'. לאיראן: חדאדי 29.
בית ב'
קרואטיה – סנגל 77:75
סנגל שהשיגה אמש את ניצחונה הראשון באליפות העולם אי פעם, על פורטו ריקו, לא עוצרת. היום היא הרסה לקרואטים א האזמן המושלם וניצחה הרבה בזכותו של גורגי ג'נג, 27 נק' ו-8 כדורים חוזרים.
סנגל השתלטה על המשחק מסוף הרבע הראשון ולא איבדה את היתרון עד לסיום, הנבחרת האפריקאית הצליחה לברוח אך הקרואטים חזרו למשחק והפכו את ההתמודדות לצמודה מאוד בדקות הסיום.
דריו שאריץ' ובויאן בוגדנוביץ' הובילו את הקרואטים עם 15 כל אחד. 14 ו-9 ריבאונדים לאנטה טומיץ'. ברביעי הם יפגשו את יוון ויהיו חייבים לנצח בגדי להימנע מסיבוכים בהמשך הדרך
שחקני סנגל חוגגים ניצחון גדול על קרואטיה // צילום: אי.אף.פי
ארגנטינה – הפיליפינים 81:85
נבחרת הפיליפינים כמעט האפילה על ההפתעה של סנגל והייתה קרובה מאוד להפתיע את נבחרת ארגנטינה אך הפסידה לה בסופו של דבר 81:85.
הנבחרת הפיליפינית שחזרה לאליפות אחרי 36 שנה מרשימה עד עכשיו, למרות שהיא ללא ניצחון אחרי שלושה משחקים. היא הפסידה בהארכה לקרואטיה. נתנה פייט נאה והפסידה ליוון ב-12 הפרש והערב הייתה קרובה לסנסציה ולהיסטוריה.
היא פתחה בסערה וכבר הובילה ב-12 ברבע הראשון. הארגנטינים חזרו לעניינים וכבר הובילו ברבע השלישי 59:71, אבל הפיליפינים מגובים באלפי אוהדים הראו אופי, חזרו למשחק היו קרובים לנצח. בפיגור 2 נק', 12 שניות לסיום עלה ג'ייסון קסטרו וויליאם לשלשה, אך נחסם ועשה עבירה.
נוצ'יוני קלע פעמיים מהקו וסגר את הענין. שחקני הפיליפינים קלעו במשחק 13 שלשות ב-48 אחוז כשמגדיל לעשות ג'ימי אלאפאג עם 5 מ-7 לשלוש. המתאזרח אנדריי בלאץ' קלע 14 נקודות ולקח 15 ריבאונד. לארגנטינה: סקולה 19 ומאטה 17.
פריגיוני וחבריו נמנעו מהפסד מביך // צילום: איי.אף.פי
נבחרת יוון ניצחה את פורטוריקו 79:90 והיא במאזן מושלם 0:3 במטרה לסיים כראשונה בבית ב'. ליוון הירבו לקלוע: זיסיס 19, אנטטאקומפו 15 וקאלאטיס 14. לפורטוריקו ששיחקה ללא קרלוס ארויו הפצוע הירבה לקלוע באלקמן 23.

