גל מקל. טריפל דאבל ענק // צילום: באדיבות ההתאחדות הבולגרית // גל מקל. לטריפל דאבל ענק

מי צריך בית?

ישראל סיימה את מסע משחקי החוץ במאזן מושלם ועם רגל וחצי ביורובאסקט • אתמול גם הגיע ניצחון על יריבה חזקה ובהפרש הנכון, 65:80 במונטנגרו • גל מקל רשם טריפל דאבל חלומי - 14 נק', 11 ריב' ו־11 אס'

בשעה טובה נקטע רצף של ארבעה הפסדים בארבע השנים האחרונות למונטנגרו. מעבר לניצחון 65:80, מה שבאמת חשוב הוא שהכרטיס לאליפות אירופה מוכן להחתמה. מסע של שלושה משחקי חוץ מסתיים במאזן של מאה אחוז. זה היה ניצחון גדול, כנראה ניצחון של עלייה לאליפות אירופה. 

תיראו מה זה דינמיקה של טורניר. בסך הכל  עשרה ימים עברו מההפסד של ישראל למונטנגרו בקפריסין ומאז נבחרת אחת התקדמה מאוד (ישראל) ונבחרת שניה (מונטנגרו) הלכה הרבה מאוד צעדים לאחור. ההפסד להולנד והכמעט הפסד לבולגריה לא היו מקריים. מונטנגרו איבדה את הביטחון ואת הקבוצתיות שאיפיינה אותה וישראל עזרה לה אתמול מאוד לא לצאת מהמשבר.

נבחרת אחת גם עשתה שיעורי בית. במשחק הקודם הפיק אנד רול של מונטנגרו פגע מאוד בשחקנים של ארז אדלשטיין. אתמול האספקט הזה נסגר מצוין כשהמפתח היה הסגירה של טיילר רוצ'סטי. אותו שחקן שהיה הרסני בקפריסין לא "נשם"  וכמעט לא השפיע על המשחק. קרדיט גדול בעניין הזה מגיע לעקשנות של רביב לימונד. אם היו לנו טענות להגנה עד הערב, במשחק הזה גם הצד הזה השתפר. מונטנגרו, שקלעה במשחק הראשון 86 נקודות אחרי 40 דקות, קלעה אתמול רק 65.

השטף של ישראל, יכולת השליטה שלה בקצב, הבגרות, קריאת המצבים תוך כדי משחק - כל אלה פשוט היו מצוינים. לא חינם הנבחרת מובילה את הטורניר באסיסטים וגם אתמול עברה את ה־20. ישראל היתה מוכנה ומרוכזת שגם תקלות השעון שעצרו את המשחק לא הוציאו אותה מהקצב. מסתבר שאדלשטיין היסודי הצליח להביא את ההשפעה שלו גם בזמן הקצר שיש בקמפיין נבחרת.

כשמדברים על קצב ועל ניהול משחק צריך להתייחס קודם כל לגל מקל ולטריפל דאבל המדהים שלו - 14 נק', 11 אס' ו־11 ריב'. אתמול הוא הראה מי בעל הבית האמיתי. הוא לא שיחק הרבה בעונה האחרונה וגם היה פצוע, אבל השהות מעבר לים רק השביחה וביגרה אותו. זאת ללא ספק היתה אחת ההצגות הגדולות של רכז בנבחרת.

איזה הבדל יש בין עומרי כספי של הקיץ שעבר לזה של הקיץ הנוכחי - שקט, בוגר, מאוזן ולא מכריח. מעל לכל, הוא ממשיך להיות השחקן הכי טוב בנבחרת. גיא פניני הוא מהדורה משודרגת ודיאור פישר כבר שכח את הפתיחה הצולעת. אתמול היה גם בונוס בדמות אלישי כדיר, שכמעט לא שיחק עד עכשיו.

ביום ראשון ישראל תפגוש בקפריסין את הולנד (שניצחה אתמול בבולגריה 57:66) ואמורה לסיים סופית את העבודה.ניצחון ואנחנו שוב באליפות אירופה. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...