רגע לפני ארוחת השבת, האצן דונלד סנפורד הצליח להעניק לעם ישראל רגע אחד גדול של נחת, ראשון בחודשיים הארורים האחרונים. גם אם אינכם חובבי אתלטיקה גדולים, קשה היה לא להתרגש כאשר האצן הישראלי סיים במקום השלישי בריצת 400 מ' בגמר אליפות אירופה, נשכב על המסלול והתקשה לעכל את הרגע המרגש ביותר בקריירה שלו, שעה קלה לפני שהוענקה לו מדליית הארד ההיסטורית.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"לפני התחרות החלטתי שאעשה כל מה שאני יכול כדי להגיע רחוק. סחטתי את מה שהיה לי ברגליים ואני שמח שזה הספיק. העובדה שהאטתי באמצע המירוץ הדאיגה אולי חלק מהאנשים, אבל זה היה מתוכנן. זה הכל היה חלק מהתוכנית שלי כי חילקתי כוחות. הופתעתי שרצתי מהר יותר מחצי הגמר ולא חשבתי שאשבור שוב את השיא הישראלי", אמר סנפורד הנרגש.
ולגבי השיא הישראלי? ובכן, סנפורד קבע שיא ישראלי חדש נוסף, 45.27 שניות (שיפור שלישי לשיא הישראלי שלו בתוך פחות מחודש), לאחר סיומת חזקה מאוד שהיתה שווה מדליה ראשונה לישראל באליפות אירופה מאז שקופץ המוט אלכס אברבוך זכה בזהב באליפות אירופה בגטנבורג ב־2006.
בשני המקומות הראשונים זכו שני בריטים: בזהב היה זה מרטין רוני עם 44.71 שניות, ארבע מאיות לפני בן ארצו מת'יו הדסון־סמית', שזכה בכסף.

סנפורד בדוכן המנצחים // צילום: gettyimages
המדליה של סנפורד היא השלישית של ישראל אי פעם באליפות אירופה באיצטדיון הפתוח (והראשונה על המסלול), כשלשתי הקודמות אחראי אברבוך (מקום ראשון במינכן ב־2002, וכאמור בגטנבורג ארבע שנים לאחר מכן).
בשעות הלילה שוחח סנפורד בן ה־27, שהקדיש את המדליה לחיילי ואזרחי ישראל, עם שרת הספורט לימור לבנת שאמרה לו: "כל הכבוד על ההישג הענק. יחד עם הגאווה שהבאת לספורט הישראלי ולמדינת ישראל, ריגשת מאוד כשהקדשת את ניצחונך לאזרחי ישראל ולחיילי צה"ל. אני רוצה להודות לך, זה אושר גדול וכבוד רב".
אגב, הישגו של סנפורד העניק לו גם את ההשתתפות בתחרות הגביע הבין־יבשתי, שתתקיים במרקש, מרוקו, בספטמבר (14-13), שם הוא יהיה אחד מנציגי יבשת אירופה בריצה ל־400 מ' ובריצת השליחים ל־400X4 מ'.
ישראלי מכף רגל ועד ראש
אז בואו נעשה רגע סדר. נכון שסנפורד הוא לא תוצר האתלטיקה הישראלית, שאחרי כמעט 70 שנות מדינה עדיין לוקה בחסר; ונכון שסנפורד מתאמן רוב השנה בארה"ב, כי זו הדרך היחידה להצליח; אבל הטוקבקים האוויליים שהתעקשו לפקפק בישראליותו הצליחו לעצבן גם אותו.
"אני מרגיש ישראלי כמו כל אחד ואחד מכם, ואני רק מקווה שהבאתי נחת למדינה. ההישג יכול להיות נקודת אור במצב שבו המדינה נמצאת", אמר האצן, שהקפיד לנשק את דגל ישראל שעל גופיית הריצה שלו לפני כל זינוק, לאחר נחיתתו בארץ אתמול.
סנפורד, יליד ארה"ב, קיבל לפני כשלוש שנים אזרחות בשל נישואיו לכדורסלנית הישראלית דניאל דקל (בתו של מאמן הכדורעף האגדי אהוד דקל, שהלך לעולמו בשנה שעברה). הוא מתגורר בישראל, ולהורים הצעירים תינוקת ושמה איימרי.
על ההישג יקבל סנפורד מענק של 37,500 שקלים מהקרן המשותפת של הוועד האולימפי, מינהל הספורט והטוטו. כמו כן, בעקבות ההישג המצוין הוא נמנה כעת עם סגל הכסף האולימפי, שמקנה לו מלגה חודשית בסך 6,000 שקלים. לגבי הציפיות קדימה לאולימפיאדת ריו 2016? עצם ההשתתפות השנייה של סנפורד באירוע הגדול בעולם תהיה הישג ראוי כשלעצמו. ככה זה כשיש יותר מ־40 רצים שהשיגו רק השנה זמן טוב יותר משל הישראלי.
