"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
החל מחצות: הפסקת אש למשך 72 שעות
בתיווך מצרי, הסכימו הצדדים על הפוגה • בכיר ברמאללה: "מעוניינים להגיע לסיום הלחימה" • רגע לפני: שתי רקטות יורטו מעל אשדוד • המשלחת הישראלית תשוב לקהיר מחר
כיפת ברזל בפעולה // צילום: זיו קורן // כיפת ברזל בפעולה

החל מחצות: הפסקת אש למשך 72 שעות

בתיווך מצרי, הסכימו הצדדים על הפוגה • בכיר ברמאללה: "מעוניינים להגיע לסיום הלחימה" • רגע לפני: שתי רקטות יורטו מעל אשדוד • המשלחת הישראלית תשוב לקהיר מחר

מערכת היום
, עודכן
צילום: רויטרס

שרי הקבינט עודכנו הערב כי ישראל והפלשתינים הסכימו על הפסקת אש בת שלושה ימים, החל מחצות הלילה. זאת, לאחר שהמשלחת הפלשתינית הסכימה להצעה המצרית להפוגה ברצועת עזה.

כלי התקשורת הערבים דיווחו מוקדם יותר כי הושגה הבנה עקרונית בין ישראל לחמאס ושאר הארגונים, על הפסקת אש למשך 72 שעות במהלכן ידונו הצדדים בקהיר על אפשרות לרגיעה ארוכת טווח. גורמים במשלחת הפלשתינית בקהיר אישרו את הדיווחים, ואמרו כי המתווכים המצריים הגישו לצדדים את ההצעה להפסקת האש, וכי בישראל וחמאס הביעו נכונות עקרונית לקבל את ההצעה. המשלחת הישראלית תשוב מחר לקהיר, ונציגיה ישתתפו במגעים העקיפים שמנהלים המתווכים המצריים.

שרגורם בכיר ברמאללה אישר לישראל היום את הפרטים, והדגיש כי הן בקרב המתווכים המצריים והן בקרב נציגי המשלחת הפלשתינית בקהיר קיימת אופטימיות זהירה בכל הנוגע להצלחת סבב המגעים הנוכחי להבשיל לכדי הסכם רגיעה ארוך טווח: "יש הבנות עקרוניות בעניין רוב הסוגיות שהיו על שולחן המו"מ והפעם נראה כי כל הצדדים מביעים גמישות ורצון להתפשר ומעוניינים להגיע לסיום הלחימה ולהשיג הסכם רגיעה ארוך טווח שיחזיק מעמד ויהיה מגובה בערבויות בינלאומיות ואזוריות".

הבכיר הפלשתיני הדגיש כי חמאס נסוג בו מרוב הדרישות שהציב - בין השאר הקמת שדה תעופה ופתיחת הנמל הימי בעזה, זאת לאחר שהמצרים הסכימו לפתיחת מעבר רפיח בשליטת מנגנוני הביטחון של הרשות הפלשתינית והעברת משכורות פקידי ממשל חמאס בעזה. הכספים לתשלום המשכורות יגיעו מכספים שיגיעו מקטאר ומדינות ערביות נוספות.

רקטות ליישובי הדרום // צילום: מירי צחי

בשעות האחרונות נורו עשרות רקטות מרצועת עזה לשטח ישראל. המטח האחרון נורה סמוך לשעה 22:00, כאשר אזעקה נשמה באשדוד, באזור התעשייה עד הלום והסביבה. אחר הצהריים נורו רקטות שמרביתן התפוצצו בשטח המועצות האזוריות חוף אשקלון, אשכול, שדות נגב ושער הנגב.

שעות לפני בוצע ירי לעבר אשקלון, נתיבות והיישובים הסמוכים לה. כעשר רקטות התפוצצו ואחת מהן גרמה לשריפה בשדה קוצים במועצה האזורית שער הנגב. איש לא נפגע.

עבדאללה נגד ישראל: אחראית להסלמה

קולו של מלך ירדן עבדאללה כמעט ולא נשמע במהלך מבצע "צוק איתן", אך בריאיון שהעניק לאחד מהעיתונים בממלכה, הוא תקף את ישראל בעקבות מה שכינה "ההסלמה ברצועה".

עוד טען עבדאללה, כי ישראל לא תוכל להשיג ביטחון ושקט לאזרחיה ללא הכרה מצד מדינות האזור והעולם כולו. "הפתרון היחיד למשבר: שתי מדינות לשני העמים, הפלשתיני והישראלי, שיחיו זה לצד זה".

עבדאללה מלך ירדן, תקף את ישראל // צילום: דודי ועקנין

הממשלה התכנסה הבוקר בירושלים לישיבתה השבועית, כשברקע נמשך מבצע "צוק איתן". ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס ללחימה המתמשכת והגיב לדברי ראשי חמאס לפיהם ינהלו "מלחמת התשה" נגד ישראל.

"המבצע יימשך וייקח זמן. חמאס לא יתיש אותנו ואנחנו לא ננהל מו"מ תחת אש", כך אמר נתניהו.

שרים בכירים המשיכו להתבטא נגד חמאס וקראו למוטט אותו. "צריך להכריע את חמאס. לנקות את השטח ולצאת כמה שיותר מהר. לו היו מקשיבים לי מהיום הראשון היינו היום כבר אחרי זה", אמר שר החוץ ליברמן מחוץ לישיבה.

שר הפנים גדעון סער הןסיף כי "יש לשבור את הכוח הצבאי של החמאס בעזה. זה היה נכון קודם וזה נכון עכשיו ולאפשר לתושבי עוטף עזה לחזור בביטחון לבתיהם".

"החתונה והחיים עם הדר הם חלום שיישאר חלום. החמצה", אומרת בכאב ארוסתו של סגן הדר גולדין, עדנה סרוסי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...