צילום: אי. פי // חמאס מוסא אבו מרזוק | צילום: AP

בקהיר המאמצים להפסקת אש נמשכים

גורם מצרי: משלחת חמאס צפוייה להגיע לקהיר לדון בדרישות הפלשתינים להפסקת אש

רשת אל ג'זירה מדווחת כי מזכ"ל האו"ם ושר החוץ קרי מנסים להשיג הפסקת אש הומניטארית של 72 שעות וכי בחמאס יש נכונות להיענות בחיוב להצעה.

 

עם זאת בקהיר נמשכים המאמצים לגבש מתווה להפסקת אש. גורם מצרי בכיר אמר לישראל היום כי משלחת של חמאס והארגונים הפלשתינים צפויה להגיע לקהיר כדי לדון עם בכירים במערכת הביטחון במצרים בדרישות הפלשתינים להפסקת אש. לדברי הבכיר המצרי המשלחת הפלשתינית תכלול גורמים מהנהגת חמאס בחו"ל והנהגת חמאס בעזה ונערכים דיונים בין מצרים לישראל בעניין הבטחה של ישראל כי לא תפגע בבכירים הפלשתינים שיצאו מעזה למצרים דרך מעבר רפיח.

 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

סגן יו"ר הלשכה המדינית של חמאס מוסא אבו מרזוק השוהה בקהיר אף אישר לכלי התקשורת במצרים כי הושגה הסכמה על משלחת פלשתינית שתכלול את נציגי הארגונים הפלשתינים שתצא לקהיר ותציג עמדה מאוחדת מול מצרים. אבו מרזוק אישר כי נערכים דיונים בין הפלשתינים למצרים בעניין ביטחונם של הנציגים הפלשתינים שיגיעו מעזה לקהיר: "אנחנו עדיין ממתינים להסכמה מהצד המצרי לגבי סידורי הגעה בטוחים מעזה עבור יציאת המשלחת המאוחדת לקהיר". אבו מרזוק הדגיש עוד כי הפלשתינים מעוניינים בהפסקת אש אולם לא יסכימו לכך כל עוד בשטח עזה מצויים כוחות של צה"ל.  

בכיר אש"ף סעיב עריקאת אמר לכלי התקשורת הערבים כי נפגש בקטר עם ראש הלשכה המדינית של חמאס ודן עימו בתנאי הפלשתינים להפסקת אש. עריקאת הדגיש כי בקרב הפלגים הפלשתינים יש הסכמה בצורך להציג עמדה אחידה. עוד אמר עריקאת כי הפלשתינים יפעלו לתבוע את ההנהגה בישראל וכן בכירים בצה"ל בגין פשעי מלחמה בעקבות הלחימה בעזה.   

יש לציין כי אתמול ביקרה בקהיר משלחת של בכירים ישראלים שהגיעה לביקור בזק בבירה המצרית. במצרים דווח כי הבכרים הישראלים דנו עם עמיתיהם המצריים בגיבוש עקרונות משותפים למתווה הפסקת האש והסכמה כי היוזמה המצרית הנה האפיק היחידי בו תושג הפסקת אש והסכם שיבטיח את יישומה.

כלי תקשורת ערביים דיווחו כי מצריים בתיאום עם ישראל ערכה מספר שינויים במתווה המקורי שהציעה כבר לפני יותר משבועיים להפסקת אש בעזה. על פי הדיווחים, השינויים הוצגו למשלחת הישראלית שביקרה בקהיר והם כוללים היענות לחלק מדרישות חמאס.  עם זאת יש לציין כי בכירים בקהיר הכחישו לחלוטין את הדיווח וטענו כי אין שינוי ביוזמה המצרית וכי על הצדדים להפסיק את האש ללא תנאים מוקדמים בטרם ידונו בדרישות הפלשתינים. עוד הדגישו במצרים כי הנשיא א – סיסי אינו מוכן לפתיחת מעבר רפיח תחת שליטת חמאס ודורש כי השליטה בצד העזתי של המסוף תימסר למנגנוני הביטחון של הרשות הפלשתינית.   

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...