מערכת כיפת ברזל בפעולה // מערכת כיפת ברזל בפעולה

קצין בכיר: "זה לא יהיה מבצע של 'זבנג וגמרנו'"

חה"א ממשיך לתקוף יעדים בעזה • "לחמאס יש מאות רקטות לטווחים ארוכים" • פעיל טרור שהיה מעורב בירי לישראל - חוסל

בצה"ל ממשיכים בהיערכות לקראת הרחבת מבצע "צוק איתן". קצין בכיר סיפר ל"ישראל היום", כי לחמאס עדיין ישנן מאות רקטות לטווחים ארוכים – וחיל האוויר ממשיך בניסיונות להשמיד אותן. "חלקן אף נמצאות במקומות שאי אפשר לתקוף", הוסיף הקצין.

עדכונים שוטפים על מבצע "צוק איתן" - בעמוד הפייסבוק של ישראל היום

"מאז יום שני בערב הומטרו על עזה 400 טון חימוש. הפגיעה בבתים מאוד כואבת להם", אמר גורם צבאי, "יש לזה אפקט גדול ממה שאנחנו נוטים להעריך כי ההרס בעזה הולך ומצטבר". לגבי המשך המבצע הצהיר הגורם כי "צוק איתן" לא יהיה מבצע של "זבנג וגמרנו". "האירוע לא יסתיים צבאית, אלא במהלך משולב צבאי ומדיני".

במערכת הביטחון ממשיכים לשבח את מערכת "כיפת ברזל", שעד כה יירטה רקטות וטילי גראד באחוזי הצלחה של יותר מ-90%. "רק שש רקטות פגעו בקרקע באזורי ההגנה", נמסר.

בשעות הבוקר פתח חיל האוויר במתקפה נרחבת על יעדי טרור ברצועת עזה. כלי תקשורת פלשתינים מדווחים כי מחבל רכוב על אופנוע חוסל בתקיפת חיל האוויר. מדובר צה"ל נמסר כי "הבוקר תקף צה"ל את פעיל הטרור עבדאללה דיפאללה בעת שרכב על אופנוע בצפון רצועת עזה. פעיל הטרור אחראי על ירי לכיוון שטח ישראל".

במהלך הלילה פעלו כוחותינו ותקפו 161 יעדים ברצועת עזה. קצין בכיר בצה"ל סיפר כי בין היעדים שהותקפו היו 120 משגרים מוטמנים, עשר מפקדות ושני בתים של בכירים בחמאס. מתחילת המבצע ביצעו כוחות צה"ל 434 תקיפות, ומערכת כיפת ברזל יירטו יותר מ-40 רקטות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...