ועדת השרים לענייני חקיקה תתבקש לאשר ביום ראשון הצעת חוק לעיגון זכותו של היילוד, שלפיה ההורים יהיו רשאים להיות נוכחים במהלך הטיפול בו בבית החולים בימיו הראשונים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
נכון לעכשיו תינוקות עוברים מייד לאחר לידתם סידרת בדיקות וחיסונים, ובמהלך האשפוז בתינוקייה שבבית החולים הם נבדקים גם בכל יום - ללא נוכחות ההורים שלהם.
בהצעה צוין כי "ברוב בתי החולים בארץ נאסר על ההורים להיות נוכחים בעת ביצוע הבדיקה הגופנית בילדם, וההורים מוזמנים לדבר עם רופא היילודים רק לאחר שסיים את סבב הבדיקות לכלל היילודים".
יצוין כי אמנם חוק זכויות החולה הסדיר את זכותם של ילדים לליווי בעת הליך רפואי, אבל החוק אינו מתייחס ספציפית לזכויותיו של היילוד.
יוזמת הצעת החוק, יו"ר תנועת אמונה ליאורה מינקה, ציינה: "החוק הקיים כיום עוסק בעיקרו באוכלוסייה המבוגרת על גווניה השונים ומסדיר את זכויותיהם של מטופלים וחולים, אולם אין כל התייחסות בחוק לזכויותיו של היילוד". מגישי הצעת החוק, ובהם הח"כים עליזה לביא ואורלי לוי־אבקסיס, הוסיפו כי "זכויותיו של היילוד צריכות להישמר בקפידה לא פחות מזכויותיהם של אנשים מבוגרים, ואף יותר, מכיוון שהוא חסר ישע".
עם זאת, בהצעה הובהר כי אם נוכחות ההורה מפריעה למהלך הטיפול, הוא יוצא מהחדר.
