צילום: יהושע יוסף // איתי בן חיים ביקב המשפחתי ברמת השרון. שירת הענבים

ממירון עד רמת השרון

היינות של יקב בן חיים אמנם נעשים במרכז הארץ, אך הענבים גדלים בגליל העליון • מבקר הבית קפץ לטעום

בקבוק היין הראשון של יקב בן חיים נעשה בשנת 1967, בחצר הבית של אלי ורות בן חיים ברמת חן. רות היא נצר למשפחת חבתנים מרומניה, שעל סבא רבא שלה מספרים שהיה יכול לחזות במדויק את איכותם של גזעי עץ ברגע שנעץ בהם גרזן. אלי הוא נכדו של סוחר יין, שייצא יינות מצרפת ליפן בשנות החמישים של המאה העשרים. השניים הקפידו לעשות מדי שנה שתי חביות של יין לצריכה עצמית: אחת של יין לבן ואחת של יין אדום. 

בשנת 1997, כאשר איתי, בנם של אלי ורות, השתחרר מהצבא, רכשו בני המשפחה שטחים על מורדות הר מירון ונטעו בהם כרמים. את היקב הם העבירו לכפר אז"ר, ובשנת 2011, אחרי שני בצירים שבהם עובדו הענבים ביקב אור הגנוז הצפוני, עבר היקב לביתו הנוכחי ברמת השרון. בכרמי היקב נטועים הזנים המתבקשים: שרדונה, קברנה סוביניון, קברנה פרנק והמתאזרח החדש: טרמינט, הכלאה של שני זנים לבנים, גוורצטרמינר וסוביניון בלאן. 

בן חיים, רוזה 2013 

איתי אומר שכל יין לבן חולם בלילה להיות יין אדום. על פי האבחנה הזו, מעניין לדעת על מה חולם יין ורוד. את הרוזה טעמנו מהמכל, כמה דקות לפני תחילת הביקבוק. הוא עשוי משבעים אחוזי ענבי טרמינט בתוספת קברנה פרנק. יש לו צבע כתום־ורוד בוהק ומזמין, וריחות של פרי אדום טרי, פרי בוסר ועשב ירוק. המרקם שלו מוצק, החמיצות טובה והסיומת קצרה ומרעננת. כשר. המחיר: כ־80 שקלים 

בן חיים, אלמוג 2013

יין שנעשה ממאה אחוזים ענבי טרמינט ומוגדר על ידי היקב כיין קינוח או כאפריטיף. הצבע שלו בהיר מאוד, שקוף כמעט. הריחות הם שילוב בין מתיקות פרחונית שמזכירה גוורצטרמינר לבין עשבוניות ממשפחת הסוביניון בלאן, שהולכת ומתגלה ככל שהיין מתחמם בכוס. הטעמים מתקתקים, המרקם נעים ואחוז האלכוהול נמוך. אם המחיר שלו היה עממי יותר הייתי שמח לשים שישייה במקרר שלי. כשר. המחיר: 70 שקלים ל־500 מ"ל 

בן חיים, רזרב, קברנה פרנק 2010

זהו הקברנה פרנק הזני הראשון שנעשה ביקב. יש לו ריחות מתובלים מאוד, עם נוכחות של פלפל שחור, פירות בוסר, פרחים, קפה ושוקולד. המרקם שלו, בשלב זה של חייו, קשוח מדי עד בלתי אפשרי לשתייה לטעמי. הנוכחות של העץ בולטת מאוד, גם על רקע טעמי הפרי המרוכזים, ובסיומת אי אפשר לא להרגיש טעמי שוקולד וקלייה. אין ספק שיש לו המון פוטנציאל, אבל חכו איתו עוד כמה שנים. ואם אתם לא יכולים להתאפק, תפתחו אותו ליד ארוחת בשרים על האש. המחיר: כ־135 שקלים 

בן חיים, רזרב, קברנה סוביניון 2008

"כך הייתי רוצה שישתו את היינות שלי", איתי אומר ובצדק. היין, שהתיישן 23 חודשים בחביות, התחיל - שש שנים לאחר הבציר - להתעגל, להתמתן, להתגבר על נוכחות החביות ולפתח ריחות של פרחים מיובשים ועור, שמשתלבים יפה עם ריחות פרי בשל, קפה, פלפל שחור ובשר. הסיומת הארוכה והמורכבת חושפת טעמי קפה ומוקה. כשר. המחיר: כ־145 שקלים 

בן חיים, טרדישן, מרלו 2004

עשר שנים. זו כנראה התקופה שנדרשת ליינות האלה, ואני מדבר על הסידרה הנמוכה של היקב, כדי שיהיה אפשר לשתות אותם. הוא עשוי מאה אחוזי ענבי מרלו והתיישן 14 חודשים בחביות. יש לו ריחות מורכבים של פרי בשל, עשן, פרחים, עשבי תיבול יבשים ומינרלים, המרקם שלו רך, החמיצות נעימה והטעמים מאוזנים. כשר. המחיר: כ־180 שקלים

yairgath@gmail.com

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...