המשיכה להפגין אכפתיות גם לאחר שהזרקורים כבו. שרה נתניהו השבוע, ליד ביתו של אחד החטופים // צילום: דודי ועקנין // המשיכה להפגין אכפתיות גם לאחר שהזרקורים כבו. שרה נתניהו השבוע, ליד ביתו של אחד החטופים

הסיפורים שהוסתרו מכם

הביקורים של שרה נתניהו אצל משפחות החטופים, ש"ידיעות אחרונות" העלים - הם לא היחידים • באופן קבוע, סיפורים חיוביים רבים צונזרו שם • הנה כמה מהם

אילו מישל אובאמה, הגברת הראשונה של אמריקה, היתה מבקרת משפחות של חטופים ומסייעת לילדים חולי סרטן, לילדים בסכנת גירוש או לקשישים - אפשר להניח שהיא היתה זוכה לסיקור תקשורתי מפרגן. את כל הדברים הללו עושה שרה נתניהו. אבל אצלנו מישהו מנסה להכתיב גישה של "הבה נתעלם מהחיוב ונמציא את השלילה".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

להבדיל ממה שקורה במרבית מדינות העולם, שבהן הנוהג הוא סיקור ענייני של בת או בן הזוג של ראש הממשלה, שרה נתניהו "זוכה" במקרה הטוב להתעלמות מוחלטת. וכאשר יש סיקור, לרוב הוא מזלזל ומשמיץ. ההבדלים זועקים: כאשר אולמרט היה ראש הממשלה, רעייתו עליזה קיבלה כתבות אוהדות בשפע. "ידיעות אחרונות" תיאר את המשפחתיות ההדוקה, את פעילותה למען ילדי העובדים הזרים ואת התמונות שציירה.

בשבוע האחרון הגיעו אל בתי משפחות שלושת החטופים שרים, ח"כים ואח"מים שונים. הסיקור היה מפורט. ביום ראשון הגיעה גם שרה נתניהו, לביקור. הייתי מחוץ לבית משפחת יפרח באלעד כאשר גברת נתניהו הגיעה למקום וכאשר יצאה מהביקור. 

אחד הנוכחים אמר לי כשיצאה מבית המשפחה: "היא אישה מרשימה. הרגישו שהיא פסיכולוגית. היא ישבה מול איריס ואורי, ההורים של אייל, החזיקה בידיהם, חיזקה אותם ואמרה, 'בעלי, ראש הממשלה, לא ישן בלילות. הוא עובד קשה כדי להביא את הילדים הביתה בשלום. צריך להתפלל".

כל כלי התקשורת סיקרו את הביקור. כולם הביאו את דבריה. חוץ מעיתון אחד, "ידיעות אחרונות".

זו לא הפעם הראשונה שכך הם נוהגים. כך היה, למשל, כאשר היא ניהלה מאבק נגד גירוש ילדי העובדים הזרים, אג'נדה ש"ידיעות אחרונות" עצמו קידם. באוגוסט 2010 כתבה הגברת נתניהו לשר הפנים דאז, אלי ישי: "אני פונה אליך כאם לשני בנים צעירים וכפסיכולוגית בשירות הציבורי. אני מבקשת מעומק ליבי לאפשר לרוב 400 הילדים להישאר בישראל... אני רוצה להאמין שפניותיי אלה תרמו במשהו לעמדתו של ראש הממשלה להשאיר כ־800 ילדים מתוך ה־1,200... נושא זה קרוב לליבי, שכן אני רואה במקצוע שבו בחרתי שליחות של טיפול וסיוע לילדים. אני משוכנעת שגם במקרה זה תוכל למצוא פתרונות יצירתיים". בארגוני הסיוע לעובדים הזרים בירכו על המכתב. לא ב"ידיעות אחרונות". 

כך היה גם כשנה אחרי, כאשר נתניהו שיגרה מכתב דחוף לשר ישי בבקשה למנוע את גירושן של אופק בת ה־4 ואמה ננסי קסטיליו, עובדת זרה מהפיליפינים. היא ציינה במכתבה כי "יש סבירות גבוהה שהגירוש יוביל לטראומה פסיכולוגית לא פשוטה". אופק הקטנה זכתה אף לבלות במעונו הרשמי של ראש הממשלה עם גברת נתניהו. 

עוד סיפור שזכה להתעלמות. דורון סבירסקי ניהל מאבק להציל את חיי בנו, תום, שנפטר מסרטן בגיל 4. בפוסט שהעלה לפייסבוק הוא כתב: "בימים אלו כשכל כך משמיצים את בית ראש הממשלה על התנהלותו מול אב הבית, אני רוצה להציג את אצילות הנפש, הרגישות והאכפתיות שמפגינים שרה ובנימין נתניהו. אני בדרך כלל לא מצביע לימין, אבל ללא קשר לדעותיי הפוליטיות אני מעריך ומכבד את בני הזוג נתניהו. הדאגה והאמפתיה לילדים החולים שמסביבם לא מותירה שום מקום לציניות. הם אנושיים, חמים ומקסימים. תומי, שהיה הקטן מבין המשתתפים, זכה מהם להרבה חום ואהבה. הם הקפידו לגונן עליו. הגברת נתניהו שמרה שלא ייפגע, ומר נתניהו הקפיד להשגיח עליו בזמן הצילומים המשותפים ממש כמו בן משפחה.

"בני הזוג נתניהו לא שכחו לעקוב אחר מצבו הבריאותי של תומי. כשנודע להם שתומי נפטר, ביבי התקשר אלינו לפני ההלוויה. מאוחר יותר הוא התקשר אלינו בשבעה ודיבר עם נעמה, אשתי. שרה התקשרה אלי ואף בכתה בטלפון וסיפרה לי שגם אביה נפטר מאותה מחלה ארורה... וגם לא שכחה לתת לי עצות כפסיכולוגית לגבי הילד הגדול שלי... חורה לי במיוחד ההתייחסות הרכילותית לגברת שרה נתניהו, שרגישותה וטוב ליבה היו כל כך נוגעים ללב".

קשר מסוג זה התקיים גם עם הילדה מיקה ליפסקר. בספטמבר 2012 פירסמנו ב"ישראל היום" על הילדה בת ה־13, שאותה פגשה הגברת נתניהו כאשר ביקרה בבי"ח שיבא. מיקה התנדבה לערוך לה סיור במחלקה האונקולוגית שבה אושפזה, וכך צעדו השתיים במחלקה, כשהן אוחזות ידיים. השתיים נקשרו ונתניהו אירחה את מיקה בטקס הדלקת המשואות ביום העצמאות ה־66 של מדינת ישראל.

גיוס מלגות

בתחילת דצמבר 2009, באולם ענבל בירושלים, באירוע שהתקיים בחסותה של הגברת נתניהו במטרה לגייס מלגות לתלמידים מעוטי יכולת ללימודים באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, נתרמו מלגות בסכום כולל של יותר מחצי מיליון שקלים. במעמד של כ־150 מוזמנים העניקה לה הנהלת האקדמיה תעודת "נאמן כבוד" לאות הוקרה על הסיוע שהיא מעניקה לאקדמיה במשך שנים רבות.

שר החינוך דאז, גדעון סער, סיכם את הערב בפנייה אישית לשרה נתניהו: "אני יודע כמה את רגישה לילדים בעבודתך כפסיכולוגית ילדים בשירות הציבורי. ההירתמות שלך הערב למען ילדים מעוטי יכולת מהפריפריה תעניק לעשרות צעירים מוכשרים עם יכולת כלכלית פחותה את ההזדמנות לממש את הפוטנציאל שלהם".  

"ידיעות אחרונות" "צינזר" גם את סיפור הסיוע לכמה מקרובי הנספים באסון הכרמל, ובהם משפחתו של הכבאי המנוח דני חייט. שרה נתניהו גייסה 150 אלף דולר להשתלת עור מיוחד, שלא נכלל בסל התרופות, בשני פצועים קשה. היא נפגשה עם בני משפחותיהם של הכבאי דני חייט והסוהר מישר ג'לאל ביסאן, שמאוחר יותר מתו מפצעיהם. לאחר מותו של ג'לאל אמר אחיו: "אנחנו מאוד מעריכים את מה שאת עושה למעננו, אצלנו מאמינים כי אדם מנסים פעם אחת, ואת עמדת במבחן".

הקשר המיוחד שמפתחת שרה נתניהו גם עם קשישים וניצולי שואה, בא אולי מהמקום שממנו היא באה, כבת שסעדה את אביה בשנותיו האחרונות. 

במארס השנה, בערב התרמה מיוחד, צוטט נשיא עמותת "עזרת אבות": "הגברת נתניהו מסייעת ופועלת למען הקשישים יותר מעשר שנים, תומכת בעמותה ומתגייסת למען החלשים. הדבר נראה לי טבעי, שכן ראיתי את רעיית ראש הממשלה מקיימת כיבוד אב בעת שסעדה את אביה בשנת חייו האחרונה במסירות אין קץ".

ביוני 2012 שודרה בערוץ 2 כתבה על ניצולת השואה שושנה גריפנר, בת 81, המתקשה לסיים את החודש בכבוד ובריאותה רופפת. נתניהו גייסה לעזרתה רופאים ועזרה, והזמינה אותה: "את יכולה להתקשר מתי שאת רוצה".

בעיתונות החרדית דווקא פירגנו לשרה נתניהו. כך, למשל, כתב ישי לפידות באתר "כיכר השבת" על מסיבת פורים לילדים חולי סרטן שנערכה בבית ראש הממשלה: "שרה נתניהו היא אולי אחת הנשים המושמצות ביותר בתקשורת הישראלית - אבל מתגלה כאמא לבבית בהתייחסות שלה לכל אורח... ראש הממשלה עצמו עובר, מלטף, מעודד, מתייחס... אם בתחילה חשדתי שהאמפתיה, החיוכים והחיבוקים הם רק מחיבת מצלמות התקשורת, היה משמח לגלות שגם לאחר שכבו הזרקורים ונארזו מצלמות הטלוויזיה, המשיכו בני הזוג נתניהו להפגין חיבה, רוך ואהבה לכולם.

"בכל מהלך האירוע ישבה על ברכיו של ראש הממשלה ילדה קטנה - איה בת ה־4 - והתנהגה כאילו מדובר בדוד הפרטי והמשפחתי שלה. נתניהו מצידו לא נותן לה להבין ולהרגיש אחרת... וכשאיציק הליצן עבר בין כל הילדים והציג אותם בפני בני הזוג, היתה זו רק שרה נתניהו ששמה לב איך ללא כוונת זדון דילג איציק על אחת הילדות, ורק היא בכל ההתרגשות וההמולה הגדולה שמה לב איך הקטנה ה'מדולגת' נעלבת ופורצת בבכי. האישה הכי 'לא רגישה' בארץ על פי פרסומי התקשורת, עצרה מייד את כל הטקס ולא נרגעה עד שהצליחה לפייס את הנפגעת, להפסיק את בכייה ולהעלות חיוך על פניה". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...