"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
טמבור נמכרת לחברה מסינגפור תמורת חצי מיליארד שקלים
קבוצת עזריאלי צפויה להרוויח 50 מיליון שקלים • בכיר בקוסטו, החברה הרוכשת: "טמבור תוביל בתעשייה העולמית"
אקזיט מרשים לחברת הצבע הישראלית // צילום: יהושע יוסף // אקזיט מרשים לחברת הצבע הישראלית

טמבור נמכרת לחברה מסינגפור תמורת חצי מיליארד שקלים

קבוצת עזריאלי צפויה להרוויח 50 מיליון שקלים • בכיר בקוסטו, החברה הרוכשת: "טמבור תוביל בתעשייה העולמית"

חזי שטרנליכט
, עודכן
צילום: רוני דלמאי

פחות משבוע אחרי רכישת תנובה על ידי ברייט פוד הסינית, ועיסקה נוספת עם חברה מהמזרח הרחוק נחתמת. אמש הודיעה קבוצת עזריאלי על מכירת חברת טמבור לידי חברת קוסטו (Kusto) מסינגפור תמורת חצי מיליארד שקלים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

קבוצת עזריאלי מחזיקה בחברת גרנית הכרמל שמחזיקה בטמבור. לדברי קבוצת עזריאלי הסינגפורים הפקידו מקדמה בסך של 70 מיליון שקל והם קונים את טמבור כמו שהיא (as is).

בקבוצת עזריאלי ציינו כי במועד השלמת העיסקה ולאחר שתתקבל מלוא התמורה, צפויה קבוצת עזריאלי לרשום רווח אחרי מס של כ־50 מיליון שקל וגרנית הכרמל תרשום רווח אחרי מס של כ־60 מיליון שקל. יו"ר גרנית וממלא מקום יושב ראש קבוצת עזריאלי, מנחם עינן, מסר אמש, "עיסקת מכירת טמבור היא מימוש של אסטרטגיית הקבוצה להתמקד בפעילות הליבה בתחום הנדל"ן המניב ולמכור עסקים אשר אינם קשורים לתחומים אלה".

קבוצת קוסטו היא קבוצת אחזקות תעשייתיות המנהלת פעילויות בתחומי הבניין, הנדל"ן, תעשיית חומרי הבניין, הכרייה, נפט, גז, אנרגיה, מערכות המידע (IT) והחקלאות. הקבוצה, שבסיסה בסינגפור, פעילה בצפון אמריקה, מזרח אירופה ודרום מזרח אסיה. מחזור העסקים של הקבוצה מסתכם בכ־1.4 מיליארד דולר בשנה והיא מעסיקה יותר מ־10,000 עובדים.

דניאל קיונין, מנהל הפיתוח העסקי של קוסטו, ציין כי החברה אינה משקיע פיננסי. "אנחנו מאמינים בהשקעות בנות קיימה, לטווח ארוך. טמבור היא המובילה בתחומה בישראל ובחרנו בה כדי להפוך אותה עם עובדיה לחברה ישראלית מובילה בתעשיית חומרי הבניין העולמית. זוהי השקעה ראשונה שלנו בישראל ולאור החדשנות והיזמות שגילינו כאן, נשקול ביצוע עסקאות נוספות בשוק הישראלי", ציין ביוקינן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...