"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בנק ישראל: עמידה ביעד הגירעון תדרוש 18 מיליארד שקלים
המסים והקיצוצים בדרך? סקירת הבנק ל־2015 אינה אופטימית • "יש להמשיך בהורדת הגירעון"
ד"ר קרנית פלוג // צילום: אלכס קולומויסקי // ד"ר קרנית פלוג

בנק ישראל: עמידה ביעד הגירעון תדרוש 18 מיליארד שקלים

המסים והקיצוצים בדרך? סקירת הבנק ל־2015 אינה אופטימית • "יש להמשיך בהורדת הגירעון"

זאב קליין
, עודכן

האם המסים והקיצוצים בדרך? כדי לעמוד ביעד הגירעון לשנת 2015 המדינה תצטרך להפחית הוצאות ולהגדיל הכנסות בסך כולל של 18 מיליארד שקלים. כך עולה מהכרזת בנק ישראל אתמול. אזהרה חמורה זו פורסמה דווקא לקראת הדיונים על תקציב המדינה וחוק ההסדרים.

לעדכונים נוספים הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ראשי בנק ישראל ציינו כי הקיצוצים והעלאות המסים שביצעה הממשלה בתקציב לשנים 2013 ו־2014 הביאו לירידה בגירעון, ופעולות אלו שיקמו את אמינות הממשלה בכל נושא מחויבותה למתווה הגירעון הפוחת ותרמו לירידה בפערי הריבית בין ישראל למדינות מפותחות אחרות. ואולם מתווה התקציב ל־2015 הנוכחי לא יאפשר עמידה ביעד הגירעון שקבעה הממשלה. "רמת הגירעון הנוכחית עדיין גבוהה בהשוואה בינלאומית ואינה מאפשרת ירידה מתמשכת של יחס החוב לתוצר", נכתב בסקירה.

ראשי הבנק מזהירים כי ללא קיצוצים בהוצאות הממשלה תהיה חריגה של כ־12 מיליארד שקלים ביחס לתקרת ההוצאה המותרת בחוק.

בתוך כך, עליית מדד אפריל ב־0.1% בלבד משפיעה גם על האינפלציה, אשר צנחה ב־0.3% לשפל של 1.3%. אינפלציה צפויה זו היא הנמוכה ביותר שנרשמה במשק מאז אפריל 2009 - בעיצומו של המשבר הכלכלי העולמי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...