"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מסתמן: המדינה תדרוש מכיל עוד 3 מיליארד שקלים
מסקנות ועדת ששינסקי 2 יוגשו במהלך השבוע לשר האוצר
מפעל של כיל // צילום: דודו גרינשפן // מפעל של כיל

מסתמן: המדינה תדרוש מכיל עוד 3 מיליארד שקלים

מסקנות ועדת ששינסקי 2 יוגשו במהלך השבוע לשר האוצר

חזי שטרנליכט
, עודכן

חברת כיל תידרש לשלם למדינה עוד 3 מיליארד שקלים עד לשנת 2030, שבה יסתיים הזיכיון של החברה. כך מעריכים בירושלים בנוגע למסקנות ועדת ששינסקי 2, שבראשה עומד פרופ' איתן ששינסקי, ואשר צפויה להגיש במהלך השבוע את מסקנותיה לשר האוצר יאיר לפיד.

לעדכונים נוספים הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ועדת ששינסקי 2, שעסקה בקביעת מדיניות מיסוי למשאבי הטבע של ישראל בתחומים שאינם הגז הטבעי, נוגעת בראש ובראשונה לחברת כיל. הוועדה נוטה גם להמליץ להפחית את התמלוגים שנדרשת כיל לשלם לשיעור אחיד של 5%. כיום משלמת החברה תמלוגים בשתי מדרגות - של 5% עד 1.5 מיליון טונות אשלג בשנה ושל 10% לכמות גדולה יותר.

במקביל, תמליץ הוועדה להטיל מס רווחי יותר על כיל, בשיעור של יותר מ־40%, ככל שכיל תרשום רווחים הגבוהים מהנהוג בענף כריית המחצבים העולמי (כ־15%). ככל הידוע, הוועדה לא תמליץ על גביית תמלוגים ממכירת מוצרי המשך של כיל, כגון תרכובות ברום.

ממשרד האוצר נמסר כי אינם מתבטאים בעניין. מכיל נמסר בתגובה: "במדינה מתוקנת דו"ח של ועדה כה נכבדה היה מתפרסם באופן מסודר ולא מודלף לעיתונות על ידי המדינה ונציגיה בצורה כה בוטה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...