ישראל היום // 92% מקוראי "ישראל היום" מתנגדים לחוק

76%: מתנגדים לחוק

סקר "ישראל היום" והגל החדש מגלה: הציבור מתנגד בתוקף להצעת החוק שנועדה להביא לסגירת "ישראל היום" • אפילו 80% מקוראי "ידיעות אחרונות" מתנגדים

הציבור מתנגד - בתוקף! - להצעת החוק האמור לאסור חלוקת עיתונים בחינם, ומכוון באופן ספציפי נגד "ישראל היום" כדי להביא לסגירתו. כך עולה בבירור מתוצאות סקר שערך השבוע "ישראל היום" באמצעות מכון המחקר הגל החדש, אשר אינן מותירות מקום לספק: 76% מהמשתתפים בסקר מתנגדים לחוק, ורק 13% תומכים בו.

לעדכוני חדשות נוספים הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

התנגדות זו לחוק מובעת באופן מסיבי אפילו על ידי קוראי "ידיעות אחרונות", ש־80% מהם התנגדו לו. מקוראי "ישראל היום" שיעור המתנגדים לחוק מגיע ל־92%.

המחקר מוכיח עוד כי הציבור אינו קונה את הניסיונות הפתטיים של יוזמי החוק להציגו כאילו הוא תורם לחיזוק הדמוקרטיה בישראל. 73% ממשתתפי הסקר ענו "לא" על השאלה אם סגירת העיתון היא פעולה חיונית לדמוקרטיה. 

המחקר נערך השבוע בקרב מדגם מייצג של גילאי 18+ בקרב האוכלוסייה היהודית דוברת העברית

ולא רק זאת, אלא אף הגדילו לעשות ו־69% מתוכם אמרו שהצעת החוק פוגעת בחופש הביטוי במקום לחזק אותו, בניגוד מוחלט לטענתם של מציעי החוק. הציבור גם אינו מהסס לקרוע את המסווה מעל פרצופם של מציעי החוק. רק 8% מכלל המשתתפים מאמינים כי טובת הציבור עומדת לנגד עיניהם. 

46% מזהים את טובתם של בעלי עיתונים אחרים כמניע להצעה, ו־31% חושבים שהח"כים מציעים את החוק ממניעים אנוכיים: טובת עצמם מניעה אותם. כלומר: רוב מכריע של 77% מאזרחי המדינה מבין כי החוק מוצע לא ממניעים טהורים של שמירת ערכי הדמוקרטיה וחופש הדיבור, כמו שמנסים להציגו מציעיו, אלא ממניעים זרים - בין שמדובר במניעיהם האישיים של המציעים ובין שמדובר במניעיהם של בעלי עיתונים אחרים.

הציבור אמר את דברו בקול צלול, רם וברור: הוא אינו רוצה בחוק הזה, שפוגע בחופש הדיבור, אינו תורם לדמוקרטיה ומונע ממניעים אנוכיים. שווה להקשיב לו.

*   *   *

הקמפיין "לישראלים לא סותמים את הפה" ממשיך לעורר תהודה בפייסבוק

גם בפייסבוק: "לעמוד נגד המזימה"

הצעת החוק ל"קידום והגנת העיתונות הכתובה בישראל", שיזם ח"כ איתן כבל, מתייחסת לעיתון היוצא לאור שישה ימים בשבוע וכולל לפחות 30 עמודים בימי חול ו־100 עמודים בסופי שבוע ובערבי חג - תיאור התואם ל"ישראל היום" בלבד. אם יאושר החוק, יחויב העיתון להימכר עבור "תמורה סמלית".

אך האם מדובר בחוק להגנת העיתונות או שמא בפגיעה בחופש העיתונות? מאז החל הקמפיין, "לישראלים לא סותמים את הפה", מאות גולשים, שתומכים בביטול הצעת החוק, הגיבו בהתאם.

"שוב השמאל במדינה מנסה בכל דרך לסתום לנו את הפה", כתב הראל חג'בי והוסיף, "לא עוד. החלק הימני במדינה מזמן לא מטומטם ויודע שסוף סוף יש עיתון אחד אמיתי במדינה הזו - 'ישראל היום'". בתגובתו מוסיף חג'בי, "תמשיכו לחזק את ידיו של העיתון היחיד במדינה שמראה את התמונה האמיתית, ולא משמש רק את השמאלנים שמנסים למכור את המדינה 'בנזיד עדשים'. מדינת ישראל היהודית היתה ותישאר הבית היחידי הבטוח בעולם לעם היהודי".

הגולש ר' טוען, "יש אנשים בלי כסף וללא אינטרנט. הם ממתינים לקבל את העיתון", וג'ון גולגולה חיזק: "חוק מטומטם. אם עיתון לא יכול להימסר בחינם אז גם לא ערוץ 2 ו־10, וגם לא ynet ואתר הארץ".

גם את הגולשת אהובה אפלבאום לא הצליחו לשכנע הח"כים שתומכים בהצעת החוק. "למה צריך עיתון אם הכל נמצא באינטרנט? ולמה צריך לשלם עבור עיתון?", שואלת אהובה ומוסיפה, "העיתונים אמורים להרוויח מהפרסומות הרבות שיש בעיתון עצמו, בטח לא מהלקוחות. וכל הכבוד לעיתון 'ישראל היום' שממשיך להיות חינמי".

"העיתון משקף את הדרך שבה אני רואה את ישראל, היום. אני מודה ל'ישראל היום' על האפשרות שהם יצרו כך שאוכל להיות מחובר לאקטואליה ישראלית ומרחבית. אני מודה ל'ישראל היום' על האופציה שניתנה לי לעקוף עיתונים שלא מייצגים את דעתי בנושאי מדיניות וביטחון. אני מחזק את ידי העיתון לעמוד כנגד המזימה חסרת הבושה בחוסר הגינותה. עצרו את הצעת החוק האומללה", מבקש הגולש אבי אביטל. יהודה מיטל צרויה מוסיף: "רק באיראן חוק כזה יכול לעבור! 'ישראל היום' לא בא טוב לנוני מוזס אז מעבירים חוק".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...