תרבחו ותסעדו: החלו חגיגות המימונה

נשיא המדינה בירך: "מודה לקהילת יוצאי מרוקו על פועלכם לחג שמח ומלא לבביות"

חוגגים מימונה // חוגגים מימונה

צילום: בני פלבן

בלבוש מסורתי ועם הרבה בצק, מציינים הערב מאות אלפי אזרחים את חגיגות המימונה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך את עם ישראל וכתב בעמוד הפייסבוק שלו: "תרבחו ותסעדו. אני מבקש להודות לשוטרים, לחיילים, למתנדבים ולכל אנשי כוחות ההצלה והביטחון שאבטחו את מיליוני הישראלים לאורך כל ימי החג. מימונה שמח!", כתב. 

פואד בן אליעזר חוגג

נשיא המדינה שמעון פרס הגיע לחגיגת המימונה המסורתית בירושלים, באירוח פדרציות יהודי מרוקו וצפון אפריקה. "חג שמח לכל עם ישראל ולעם היהודי בתפוצות שנדע שלום וברכה ביחד- תרבחו ותסעדו", בירך פרס את כולם.

הנשיא טעם ממטעמי המימונה, ממופלטת החג ונהנה ממוזיקת הלהקה המרוקאית. "חג המימונה הינו חג של כל עם ישראל - חג של קירוב לבבות, מי ייתן ויהיה קירוב לבבות בתוך עמנו ועם שכנינו. אני מודה לקהילת יוצאי מרוקו על פועלכם לחג שמח ומלא לבביות, אתם מעניקים שמחה גדולה לכל עם ישראל", בירך.

עוברים לבצק

גם אצל משפחת הרוש מקרית מוצקין היה שמח. בשילוב של שמונה קילו מופלטות, מוסיקה ודלת פתוחה, הגיעו חברים, שכנים ובני משפחה לחגיגות.

משפחת הרוש בסלפי מימונה

כל טוב בקרית מוצקין

בהוד השרון ציינו מימונה עם נגיעה אשכנזית, כשהשף המרוקאי צ'רלי פדידה, שף מסעדת היוקרה Olive Leaf ומלון שרתון ויהושע (שייע) פייגנבוים, כדורגלן העבר, מאמן כדורגל ואחד מכוכבי הסדרה "גולסטאר" ציינו את ערב המימונה הייחודי בביתו הפרטי של שייע.

פדידה, שניצח על התפריט הבטיח – ואכן קיים. כל הטעמים המתוקים והמעדנים, שרק אמני הגורמה המרוקאים יכולים לעשות, היו שם: מופלטות בחמאה דבש, מופלטות עם גרנולה, עוגיות מרוקאיות במתכון מסורתי, ריבות בעבודת יד, שבקיות דבש ועוד הרבה הפתעות מספרי המתכונים המסורתיים.

בין אורחי האירוע הגיעו שלומי קורט, צביקה פיק, ארי שמאי, שימי אטיאס , אלירז שדה , צחי נוי, נירו לוי , תום קשתי ועוד.

הכנת מופלטות בבית משפחת ביטון בקרית ביאליק. בתמונה: סבתא מסעודה ונכדתה רויטל

בהכנת הכתבה השתתפו נצחיה יעקב, שלמה צזנה ויורי ילון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר