"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שרים בליכוד לבנט: אל תחזור על הטעות של הפלת הימין

הפיגוע הרצחני מחריף גם את הוויכוח הפוליטי • בנט: "פני הפלשתינים לטרור, לא לשלום" • אריאל: "שחרור מחבלים מעודד טרור" • הרצוג: "נפעל להיפרדות"

,עודכן
לבני, קרי ועריקאת. המו"מ נמשך // צילום ארכיון: אי.אף.פי // לבני, קרי ועריקאת. המו"מ נמשך

בעוד שהאיום של יו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט לפרוש מהממשלה עדיין עשוי להתממש אם ישוחררו ערבים ישראלים במסגרת חידוש המו"מ המדיני, שולחים בכירים בליכוד מסר לחברי מפלגתו של בנט, שלפיו הפלת ממשלת הימין עשויה להעלות את השמאל לשלטון.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"כולנו זוכרים את ההשלכות בעבר אחרי שהימין הפיל בעצמו ממשלת ימין", אמרו הבכירים. לדבריהם, "כתוצאה מכך, השמאל עלה לשלטון וכך קיבלנו שורה של מהלכים מדיניים דוגמת אוסלו, שעליהם אנחנו משלמים מחירים יקרים עד היום". הבכירים הוסיפו כי "על חברי מפלגתו של בנט לא לשתף פעולה עם האיומים ולא לתת יד להפלת ממשלת ימין".

גורם בכיר בצוות המו"מ הפלשתיני אמר אתמול ל"ישראל היום" כי צוותי המו"מ הישראלי והפלשתיני אמורים להיפגש הערב בירושלים. לדברי הבכיר הפלשתיני, אינדיק צפוי לשוב היום לאזור ולקחת חלק בפגישות שיערכו צוותי המו"מ.

בעוד שהממשלה עדיין ממתינה לחידוש המו"מ המדיני, שרים בימין קוראים להקפיא את כל המגעים המדיניים בעקבות הפיגוע. השר בנט אמר כי "הרשות בראשות אבו מאזן מעודדת ומממנת רוצחי יהודים ביד אחת, וביד השנייה סוחטת את ישראל לשחרר את אותם הרוצחים. פניהם לטרור, ולא לשלום". השר אורי אריאל אמר כי כל שחרור מחבלים שפלים מעודד את הטרור ולא מקדם שום שלום".

מנגד, יו"ר האופוזיציה ח"כ יצחק הרצוג אמר אתמול כי "אני לא מתכוון לשחק את משחק ההאשמות המיותר אלא לפעול לכך שאויבי ישראל כמו הרוצח המתועב יפסידו במערכה ונגיע להיפרדות מן הפלשתינים לטובת הביטחון והשלום".

שר החוץ אביגדור ליברמן אמר אתמול בתדרוך לשגרירים הזרים שנערך במשרד החוץ בירושלים כי זה בלתי מועיל לעודד צעדים חד־צדדיים כמו הפרת המחויבויות הפלשתיניות ורק יביא למבוי סתום: "מי שמעוניין להועיל לתהליך צריך להישאר מאוזן ולא להטיל אשמה על ישראל".

בכוויית ובערב הסעודית הכחישו בתוקף דברים שאמר שר החוץ אביגדור ליברמן בראיון, שלפיהם במהלך השנים קיים לא מעט מפגשים ומגעים חשאיים עם גורמים בכירים במדינות ערב, ובהם גורמים רשמיים בשתי המדינות.

למרות הפיגוע, צפויה להגיע היום משלחת של חברי כנסת לפגישה עם אבו מאזן ברמאללה, ביוזמתו של ח"כ חיליק בר (העבודה).

בתוך כך, במאמר שכותרתו "הגיע הזמן לעבור הלאה", קראה אמש מערכת ה"ניו יורק טיימס" לממשל האמריקני לזנוח את מאמצי התיווך שלה במשא ומתן בין ישראל והפלשתינים.

עורכי ה"ניו יורק טיימס" כינו את הוויכוח סביב מי אחראי למשבר האחרון בשיחות כ"חסר טעם" וכתבו כי "הגיע הזמן שהממשל יניח את העקרונות שהוא מאמין שהם הבסיס לפתרון שתי המדינות, למקרה שהישראלים והפלשתינים יחליטו אי פעם שהם רוצים לעשות שלום. לאחר מכן הנשיא אובאמה ומזכיר המדינה ג'ון קרי צריכים לעבור הלאה ולהקדיש את תשומת הלב שלהם למשברים בינלאומיים אחרים, כמו אוקראינה".

בהכנת הידיעה השתתפומתי טוכפלד, דניאל סיריוטי, נצחיה יעקב ויוני הרש,כתבנו בארה"ב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר