"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

שיתוף כתבה
הורים, כך תזהו שילדכם נמצא במצוקה
בארגון ער"ן, עזרה ראשונה נפשית, מבקשים להסביר להורים כיצד יוכלו לזהות פגיעה ומצוקה בקרב ילדיהם

הורים, כך תזהו שילדכם נמצא במצוקה

בארגון ער"ן, עזרה ראשונה נפשית, מבקשים להסביר להורים כיצד יוכלו לזהות פגיעה ומצוקה בקרב ילדיהם

, עודכן

ד"ר שירי דניאלס, מנהלת מקצועית ארצית בארגון, אומרת כי "ילדים ובני נוער מתקשים לעיתים לבטא מצוקה במילים, ולכן רצוי לשים לב להתנהגויות העשויות לרמז על מצוקה רגשית המחייבת התערבות".

לדברי דניאלס, יש ארבעה סוגי תסמינים שעשויים לסייע בזיהוי מצוקה: ראשית, בתחום הרגשי: מצב רוח ירוד, אי שקט ומתח פנימי, חרדה, היעדר עניין והנאה ותחושת ריקנות והיעדר משמעות. שנית, בתחום הקוגניטיבי: טווח ריכוז נמוך, בלבול, קושי בקבלת החלטות, פסימיות ודימוי עצמי נמוך. שלישית, בתחום ההתנהגותי: אנרגיות דלות ורמת פעילות נמוכה. הירידה ברמת הפעילות מתבטאת גם בתחום החברתי וכוללת הימנעות ממעורבות חברתית והתנתקות מן הסביבה. ולבסוף, בתחום הגופני: הפרעות שינה, שינויים בתיאבון, תשישות ותלונות חוזרות על כאבים שונים.

אם אכן עברו הנער או הנערה תקיפה כלשהי, תגובתם הראשונית של ההורים משמעותית מאוד לגבי האופן שבו תופסים הנער או הנערה את עצמם ואת האירוע. לכן, יש להירגע ולפעול בצורה אמפתית, סבלנית ומעודדת, על אף רגשות הכעס, האשמה והבושה שעלולים להציף את ההורה. חשוב שההורה יישאר רגוע ויעביר לילד או לילדה מסר ברור שהוא מאמין להם, וכי הוא או היא לא אשמים במה שקרה.

* * *

גברים שילמו לנערות ל"משחקי מין" אלימים

עדותה של נערה שנחקרה בפרשת אייל גולן הביאה לחשיפת היחסים בין 6 גברים לנערות הצעירות • הצדדים הכירו דרך רשתות חברתיות ונפגשו בגנים ציבוריים

פרשת מין חדשה נחשפה אתמול עם מעצרם של שישה גברים תושבי המרכז בני 45-25, שקיימו מערכות יחסים מיניות בעלות אופי משפיל ואלים כלפי הגברים עם כ־25 נערות בנות 18-14.

הפרשה נחשפה בעקבות עדותה של נערה כבת 16, שנחקרה בפרשת אייל גולן. במהלך חקירתה גוללה הצעירה בפני החוקרים פרשה מזעזעת שבה גברים שילמו לבנות כדי שישפילו אותם. הבוקר יובאו כל הגברים לבימ"ש השלום בתל אביב, ושם יבקשו להאריך את מעצרם בחשד למעשה מגונה בפומבי, הבאת אדם לידי מעשה זנות וקבלת שירות של מעשה זנות מקטין. נער נוסף (17) שנחקר בפרשה בחשד למקרה שבו סירסר בנערה, שוחרר בתנאים מגבילים.

חוקרי היחידה המרכזית של מרכז תל אביב חשדו אז כי הנערה, בת כ־16, עוסקת בזנות. בחקירתה התברר שאין לה כל קשר לפרשת אייל גולן, אולם היא מסרה לחוקרים כי היא ועוד נערות רבות, חלקן במצוקה כלכלית, נהגו לפגוש גברים, בעיקר בגן מאיר במרכז ת"א, ושם היו מבצעות בהם מעשים בעלי אופי משפיל ומיני. בתמורה היו הגברים מעניקים לנערות 50-100 שקלים, ולפעמים מממנים להן מוניות ודברי מתיקה.

מהחקירה עולה כי הגברים הכירו את הנערות בעיקר דרך רשתות חברתיות, וחברה אחת הביאה חברה אחרת. המפגשים, כאמור, התרחשו בעיקר בגן מאיר כדי שלא יהיה קשר טלפוני בין הצדדים. במקרה אחד יצר הנער בן ה־17 קשר בין אחת הבנות לאחד הגברים.

אתמול, כאמור, עברה החקירה לשלב הגלוי, ובלשי הימ"ר ולוחמי יחידת שחר 101 של משמר הגבול פשטו על בתיהם של החשודים ועצרו אותם לחקירה. עו"ד שי רודה, המייצג שני חשודים בפרשה, אמר ל"ישראל היום" כי "הלקוחות שלי מכחישים את החשדות המיוחסים, והם לא קיימו קשר בעל אופי מיני עם אותן בנות ולא נתנו להן כל כסף או טובות הנאה תמורת אותו קשר".

בעקבות המקרה שלח מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, מכתב לשר לביטחון הפנים, יצחק אהרונוביץ', ובו כתב כי "חשיפת הפרשה רק חיזקה אצלנו את השכנוע כי יש לפעול בצורה מעמיקה ורצינית יותר בטיפול הבעיה הרחבה והקשה של ניצול מיני בילדים ובנוער". מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, אורית סוליציאנו, מסרה כי "המקרה שנחשף אתמול מצטרף לשורה של מקרים שהתפרסמו בשבועות האחרונים, של פגיעה מינית וניצול נערות וקטינות. אנו קוראות לרשויות להשקיע את המשאבים הנדרשים למיגור התופעה".

אבי כהן,כתבנו לענייני משטרה בת"א

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...