כמה פעמים בחייכם השתכנעתם לאכול מזון שנפל על הרצפה, רק בגלל חוק החמש שניות? אז התנחמו, כעת החוק המפוקפק הוכח מדעית.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
צוות חוקרים מאוניברסיטת אשטון שבבריטניה גילו, כי בהתאם לסוג הרצפה וסוג המזון, ניתן להבין כמה זמן אפשר לאכול את המזון מהרגע שנפל. הממצא המפתיע - הסיכוי הקטן ביותר למעבר חיידקים הוא דווקא כשהאוכל נופל על שטיחים. מבחינת סוג האוכל הם גילו, כי פסטה ומתוקים כלולים בתוך החוק.
"אמנם אכילת אוכל מהרצפה עדיין מכילה בתוכה סיכון מסוים לבקטריות", מסביר פרופ' למיקרוביולוגיה אנתוני הילטון, מוביל המחקר, "אך ממצאי המחקר הנוכחי ישפכו אור ויציעו נחמה לאלו שמיישמים את חוק החמש שניות לאורך שנים".
הצוות בדק מעבר של חיידקי אי קולי וסטפילוקוקוס לפסטה, טוסטים, עוגיות ומתוקים, לאחר שאלו נפלו על משטחים שונים. סוגי המזון נותרו על הרצפה לטווחי זמן שונים, כדי לבחון את השפעת משך הזמן על מעבר החיידקים לאוכל.
על פי הממצאים, סוג הרצפה הוא המשתנה החשוב ביותר, כשבשטיחים נמצאו הכי פחות חיידקים ובקטריות.
