"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
עכשיו זה בדוק: חוק ה-5 שניות הוכח מדעית
החוקרים מצאו: הסבירות הנמוכה ביותר לחיידקים - מאוכל שנפל על שטיחים
נפל על הרצפה? לא נורא // נפל על הרצפה? לא נורא

עכשיו זה בדוק: חוק ה-5 שניות הוכח מדעית

החוקרים מצאו: הסבירות הנמוכה ביותר לחיידקים - מאוכל שנפל על שטיחים

מערכת היום
, עודכן

כמה פעמים בחייכם השתכנעתם לאכול מזון שנפל על הרצפה, רק בגלל חוק החמש שניות? אז התנחמו, כעת החוק המפוקפק הוכח מדעית.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

צוות חוקרים מאוניברסיטת אשטון שבבריטניה גילו, כי בהתאם לסוג הרצפה וסוג המזון, ניתן להבין כמה זמן אפשר לאכול את המזון מהרגע שנפל. הממצא המפתיע - הסיכוי הקטן ביותר למעבר חיידקים הוא דווקא כשהאוכל נופל על שטיחים. מבחינת סוג האוכל הם גילו, כי פסטה ומתוקים כלולים בתוך החוק.

"אמנם אכילת אוכל מהרצפה עדיין מכילה בתוכה סיכון מסוים לבקטריות", מסביר פרופ' למיקרוביולוגיה אנתוני הילטון, מוביל המחקר, "אך ממצאי המחקר הנוכחי ישפכו אור ויציעו נחמה לאלו שמיישמים את חוק החמש שניות לאורך שנים".

הצוות בדק מעבר של חיידקי אי קולי וסטפילוקוקוס לפסטה, טוסטים, עוגיות ומתוקים, לאחר שאלו נפלו על משטחים שונים. סוגי המזון נותרו על הרצפה לטווחי זמן שונים, כדי לבחון את השפעת משך הזמן על מעבר החיידקים לאוכל.

על פי הממצאים, סוג הרצפה הוא המשתנה החשוב ביותר, כשבשטיחים נמצאו הכי פחות חיידקים ובקטריות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...