"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
3,500 סמארטפונים תקועים במכס
על משלוחים של אלפי ישראלים נרשם מחיר נמוך מהשווי האמיתי • התוצאה: "הפכו" לעברייני מס
צילום: GettyImages //

3,500 סמארטפונים תקועים במכס

על משלוחים של אלפי ישראלים נרשם מחיר נמוך מהשווי האמיתי • התוצאה: "הפכו" לעברייני מס

אילן גטניוזאב קליין
, עודכן

אלפי ישראלים אשר רכשו טלפונים סלולריים מאתרים בסין הפכו, בעל כורחם, לעברייני מס, לאחר שהסינים כתבו על החבילות שנשלחו בדואר ערך נמוך מהמחיר שבו נמכרו המכשירים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ברשות המסים חשפו כי בשלושת החודשים האחרונים נתפסו לא פחות מ־3,500 מכשירים סלולריים, שיובאו בהצהרה כוזבת על תוכן החבילה.

באתרים דוגמת Alibaba ו־AliExpress מוצעים סמארטפונים במחירים הנמוכים באופן ניכר מאלה של המותגים המוכרים. הצרה התעוררה לאחר שסוחרים סינים, שביקשו לחסוך בדמי הביטוח על המשלוח, ציינו על האריזות את עלות המכשיר עבורם, ולא עבור הלקוחות הסופיים בישראל. כשהגיעו החבילות מסין לישראל עצרו אותן בדואר חבילות, והרוכשים התמימים בישראל קיבלו, למרבה אכזבתם, הודעה על התפיסה של המכס. אחד הרוכשים, שלום בר־טל, קיבל הודעה מהמכס על התפיסה של המכשיר שרכש בעלות 145 דולרים, כולל משלוח. "שלחתי להם בתגובה את הקבלה על התשלום עבור הטלפון, אבל הם לא השיבו לי", סיפר, "עושים ממני עבריין, למרות שלא עברתי שום עבירה".

מרשות המסים נמסר בתגובה כי "ייבוא סמארטפונים מתבצע לעיתים תוך כדי הצהרה כוזבת גם בהצהרה על תוכן החבילה וגם בהצהרה על ערך התכולה, וההפרש בין ההצהרה לבין הערך בפועל מגיע לאלפי אחוזים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...