בריא זה הטעים החדש

אפשר להכין עוגיות טעימות גם מקמח מלא, קוואקר, אגוזים, אוכמניות וצימוקים

עוגיות טעימות, קלילות ובריאות // עם שוקולד מריר, עם אוכמניות, עם אגוזים וצימוקים או בלי תוספת. טעימות, קלילות ובריאות

בבוקר, או לפעמים ככה סתם באמצע היום, מתחשק לנו משהו קטן ומתוק אבל לא עתיר קלוריות ולא כבד. בדיוק בשביל החשק הזה החלטתי הפעם להביא לכם מדור של עוגיות בריאות קטנות וטעימות. לא מרגישים את היותן עשויות מקמח מלא, והן בעלות מגוון תוספות שתמיד אפשר להחליף בכל העולה על דעתכם. רק דבר אחד חשוב: הקפידו על המינונים, כדי שלא ייצאו מתוקות מדי.

ועוד דבר. אם תרצו את המתכונים בגירסת פרווה - החליפו את החלב במים ואת החמאה במחמאה, באותן הכמויות בדיוק. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

צילום: איתיאל ציון

עוגיות קמח מלא, קוואקר ואוכמניות

עוגיות בריאות, פריכות ומהירות הכנה, שאפשר ליהנות מטעמן מאוד, כפינוק קטן באמצע היום. אפשר גם לוותר על האוכמניות או להחליפן באגוזים קצוצים או צימוקים שחורים. 

החומרים (ל־25-30 עוגיות): 

• 100 גרם חמאה

• 80 גרם סוכר חום כהה (1/3 כוס) 

• 100 גרם קמח מלא (3/4 כוס) 

• 50 גרם קוואקר (1/2 כוס) 

• 50 גרם קמח שיבולת שועל

• 3 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית) 

• 85 מ"ל חלב (1/3 כוס) 

• 200 גרם אוכמניות מיובשות

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר במהירות בינונית כשתי דקות עד לקבלת תערובת אחידה (מדי פעם יש לעצור את המיקסר ולהוריד את החמאה מדופנות הקערה בעזרת מרית). מוסיפים בהדרגה את הקמחים, הקוואקר ואבקת האפייה וממשיכים לערבל עוד כדקה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלב והאוכמניות וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. 

מחלקים את הבצק לשני חלקים, מגלגלים כל חצי לגליל בקוטר 3 ס"מ, מניילנים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה וחצי. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי חצי ס"מ ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס"מ. אופים כ־15 דקות עד להזהבת העוגיות, מצננים ושומרים בכלי אטום עד 10 ימים. 

אם בחרתם ללכת על הגירסה נטולת התוספות: מחלקים את הבצק לשני חלקים, מסדרים בתבניות אינגליש קייק ומכניסים למקפיא לחצי שעה. מוציאים מן המקפיא ופורסים כל מחצית לרוחב, כך שייתקבלו שתי רצועות ארוכות. כל אחת מהן פורסים לעוגיות בעובי חצי ס"מ, ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של ס"מ. אופים כ־15 דקות עד להזהבה ומצננים.

עוגיות מקמח מלא עם שוקולד מריר

עוגייה בטעם וניל, פריכה מאוד ודקה, משתלבת נהדר עם שוקולד מריר גם כי הוא פחות מתוק וגם כי הוא נחשב טוב יותר בצריכה מידתית.

לבצק (לכ־35 עוגיות):

• 100 גרם חמאה

• 5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית/כפית)

• 50 גרם קמח מלא (1/3 כוס)

• 150 גרם סוכר דמררה (1/2 כוס + 2 כפות)

• כף חלב

• כפית תמצית וניל איכותית

• 1 ביצה XL

• 80 גרם שיבולת שועל דקה (3/4 כוס), טחונה במעבד מזון 

• 200 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ 70% (כוס)

מנפים קמח ואבקת אפייה. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר שתיים־שלוש דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים את הביצה, החלב ותמצית הווניל ומערבלים עוד דקה עד שהתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, שיבולת השועל והשוקולד ומערבלים עד לאחידות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. כעבור חצי שעה מחלקים את התערובת לשלושה חלקים, מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 4 ס"מ ומעבירים למקפיא לשעה וחצי. 

מחממים תנור ל־180 מעלות. פורסים את הגליל לעוגיות בעובי חצי ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק שני ס"מ זו מזו. אופים 13-15 דקות, מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

צילום: איתיאל ציון

עוגיות קמח מלא, קוואקר, אגוזים וצימוקים

עוגיות קוואקר וקמח מלא עם סוכר חום, בתוספת אגוזי מלך וצימוקים לבנים. פריכות, בריאות, טעימות ושומרות על הטריות שלהן עד שבועיים. 

החומרים (לכ־35 עוגיות): 

• 150 גרם חמאה רכה

• 300 גרם סוכר חום בהיר (1.5 כוסות) 

• 1 ביצה

• 1 חלמון

• 60 מ"ל מים (1/4 כוס) 

• 120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח מלא טחון דק (שטיבל 6)

• 100 גרם (כוס) שיבולת שועל טחונה דק

• כוס אגוזי מלך קצוצים דק

• 1/3 כוס צימוקים בהירים

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה כשתי דקות עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הסוכר ומערבלים עוד כשתי דקות. מוסיפים את הביצה וממתינים עד שנבלעת, מוסיפים את החלמון, לאחר מכן את המים וממשיכים בערבול עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לערבל במהירות איטית עד לקבלת תערובת מעט דביקה. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכחצי שעה. 

מוציאים את התערובת מהמקפיא ומחלקים לשלושה חלקים, מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 4 ס"מ ומכניסים למקפיא לשלוש שעות. כעבור שלוש שעות מחממים את התנור ל־180 מעלות. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ופורסים לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של שלושה ס"מ בין עוגייה לעוגייה. אופים 12-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים ושומרים בכלי אטום.

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר