"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בית הקלפים 2: קלף מנצח

בית הקלפים 2, HOT3 23:45 ו־yes OH 23:45 (העונה המלאה ב־VOD)

,עודכן
אתם כבר מפחדים? ספייסי מצמרר בתפקיד פרנק אנדרווד // אתם כבר מפחדים? ספייסי מצמרר בתפקיד פרנק אנדרווד

כרגע העולם מתחלק לאלו שראו כבר את העונה השנייה של "בית הקלפים" ולאלו שעדיין לא. כבר לפני יותר משבוע שיגרה נטפליקס לעולם את העונה השנייה של הדרמה הפוליטית עתירת הבאזז. אם הצלחתם משום מה לחמוק מהעונה הראשונה (למה? מה עשיתם בזמן הזה? היה שווה?) העונה הנוכחית נפתחת בסערה בסדר גודל של חתונת הדמים של "משחקי הכס". הקריאה מכאן והלאה היא על אחריותכם, או במילים אחרות: זהירות, ספוילר!

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

פרק הבכורה הוא אירוע מכונן, המשמש הוכחה נוספת למי שעוד אוסף ראיות בתיק נטפליקס שזו לא רק הפלטפורמה - זה התוכן. עם כל הכבוד לשיגור עונה מלאה לצורכי מרתון, כל צופה היה ממתין שבוע ואף יותר כדי לגלות מה אנדרווד (קווין ספייסי) זומם בהמשך. העובדה שאנחנו לא נאלצים להמתין היא בונוס. הבשר הוא מה שקורה בוושינגטון. "אנשים יכולים להאמין בבלתי אפשרי, אך לעולם לא יאמינו במה שמתקבל על הדעת", אמר פעם אוסקר ויילד. כשצופים ב"בית הקלפים", אי אפשר שלא לתהות כמה מזה מבוסס על איזושהי מציאות. ואז כל שנותר לנו הוא ללחוץ פליי ולשקוע בפרק הבא.

סצינת הפתיחה של פרק הבכורה היא שיעור בבניית מתח דרמטי. עד שנשמע קול צעדיהם של פרנק וקלייר, הרצים למרחקים ארוכים, יוצאת הנשמה. הזוג היציב והאכזרי ממשיך במסע הנקמה שלו. בחשיכה הם נראים חדורי מטרה. באור היום הם מצטיירים כנורמליים. כמעט. אנדרווד האמביציוזי ממשיך בבחישותיו בדרך למינויו כסגן נשיא האומה. קלייר הנחושה ממשיכה את מלחמתה נגד העובדת שלה לשעבר ונגד השעון הביולוגי. משהו רקוב מאוד בבסיס אישיותם של בני הזוג, מה שלא מונע מהם להיות גם מקסימים להפליא. המניפולטיביות של פרנק מזעזעת בדיוק עד הרגע שבו קלייר פותחת את הפה. האישה הקרה והאיומה הזו (ללא ספק, תפקיד חייה של רובין רייט) היא השטן. כלומר, עד שפרנק רוצח עוד חפה מפשע.

בכל דרמה מודרנית חוסלו דמויות מפתח (ג'יימס דרמודי ב"אימפריית הפשע", פוסי, אדריאנה וכריס ב"סופרנוס" ומי לא ב"משחקי הכס"), ובכל זאת האפקט של הנפת הגרזן על זואי היה אדיר. מי שצפה במקור הבריטי ידע שזה אמור להגיע. כלומר, אולי. העיבוד האמריקני השתחרר מהגירסה המהודקת והפך סיפור על תאוות שלטון לדרמה יצרית ואפלה בהרבה. היה ספק אמיתי אם ומתי זואי תחוסל, כי באמריקה, כמו באמריקה, אוהבים נשים צעירות סקרניות ואנרגטיות. אבל אנדרווד לא אהב, וזואי, העיתונאית הנמרצת, היא חלק מההיסטוריה. החריגה מהמוסכמות האמריקניות מעוררת הערכה: "בית הקלפים" שבה להיות יצירה חריגה, נועזת במידה ומלאת אקשן יותר מכל עלילות ג'ק באואר על שמונה עונותיו. היא משתמשת בכל הכלים שברשותה - שחקנים מנוסים ואינטליגנטיים, תסריט מבריק ובימוי מהוקצע - כדי לשכלל את המושג "דרמה טלוויזיונית" ולהביא אותו לשיא. זו לא רק שבירת הכללים עם הדיבור הישיר לצופים, זה המכלול. אנדרווד הוא הגיבור הכי מחליא ומרהיב שנראה בסביבה הרבה זמן. עד שיקום לו יורש - ויש כאן אם גדול - יזרמו הרבה דולרים לחשבון של נטפליקס.

נכון לכתיבת שורות אלו, השטן ואשתו (וגם להפך) בדרך לכיבוש פיסגה נוספת. הסירו דאגה מליבכם, זה לא ייגמר שם. "ההבדל היחיד בין הקדוש והחוטא הוא שלכל קדוש יש עבר ולכל חוטא יש עתיד", צוטט אותו ויילד בהזדמנות אחרת. היעד הסופי: הבית הלבן. יאללה, נתראה בעוד 12 פרקים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר